NL
NL

10 GOEDE REDENEN OM TE BEGINNEN MET SNORKELEN 

Wil je de onderwaterwereld ontdekken? Dan moet je zeker gaan snorkelen!

easybreath-pink-atoll-resized

EEN TOEGANKELIJKE WATERACTIVITEIT

Snorkelen is een leuke en eenvoudige activiteit om samen met het gezin te doen. Kinderen, ouders en zelfs grootouders: alle generaties kunnen er plezier aan beleven!

Een voorwaarde: je moet kunnen zwemmen en je ten minste op je gemak voelen in het water.

Accessoires als boeien, opblaasbare noodles of een zwemvest kunnen de allerkleinsten meer drijfvermogen geven zodat ze minder snel moe worden, en dus langer kunnen genieten van hun snorkeltocht.

snorkelen gezin en haai

EEN EENVOUDIGE UITRUSTING 

Starten met snorkelen is makkelijk, maar ook goedkoop, omdat je erg weinig materiaal nodig hebt. Je uitrusting bestaat uit:~een snorkelbril~een snorkel~een paar zwemvliezen (zelfs niet noodzakelijk, want beginners kunnen in afwachting starten met waterschoentjes).

Deze eenvoudige snorkelkit (snorkelbril, snorkel, zwemvliezen) kan nog vervolledigd worden met een snorkeltop of een shorty die je beschermt tegen de koude en tegen wrijvingen tegen de bodem. Voel je je niet op je gemak met een snorkelbril en een snorkel?

Probeer dan het Easybreath snorkelmasker, een innovatie van Subea, waarmee je onder water kunt ademen, door je neus en je mond. Vind je het moeilijk om je hoofd onder water te houden? Probeer dan de Olu, onze nieuwe observatieboei waarmee je op verkenning kunt gaan om de zeebodem te observeren!

samen plezier maken

DE IDEALE VAKANTIE-ACTIVITEIT 

Omdat je weinig materiaal nodig hebt dat bovendien weinig plaats inneemt, is snorkelen de ideale wateractiviteit op vakantie, of je nu met de wagen, de trein of het vliegtuig reist.

Anders dan bij (wind)surfen... En wat gaat er trouwens boven een leuk moment samen met het gezin?

Daar dient een vakantie immers voor :-) 

Bora Bora roggen

FUN GEGARANDEERD! 

Bij snorkelen zal iedereen zich snel en veilig kunnen amuseren. Je hoeft geen uren en uren te oefenen om ervan te kunnen genieten: je hebt onmiddellijk plezier, al vanaf je eerste verkenning!

Want, in tegenstelling tot wat er vaak wordt gezegd, hoef je niet noodzakelijk diep te gaan om de onderwaterfauna en -flora te bewonderen... 

Je kunt om te beginnen aan de oppervlakte blijven. Je zult versteld staan van wat je ziet!

easybreath voor kinderen

ONTDEK DE ONDERWATERWERELD 

Bereid je voor op verrassende ontmoetingen met een eenvoudige snorkelkit. De onderwaterwereld vertegenwoordigt 70% van onze planeet: een wereld die voor ons, mensen, vaak onbekend is.

Daarom is ze zo fascinerend. Ze is bron van leven, kleuren, vormen en onverwachte ontmoetingen. Het is uitermate boeiend om je familie je belevenissen te vertellen, wanneer je terugkomt op het strand! En wat heb je nodig om dit spektakel te kunnen bekijken? Helder en ondiep water

Het voelt alsof je rondzwemt in een aquarium

SUBEA gamma PE19 AH19

SAMEN PLEZIER MAKEN

Voor je eigen veiligheid, is het beter om in het begin samen met anderen te snorkelen. Maar je zal snel ontdekken dat snorkelen ook een gelegenheid is om samen onvergetelijke momenten te beleven, met het gezin of onder vrienden. En dat alles in een uitzonderlijke omgeving! 

opco kerst easybreath

 EEN WATERACTIVITEIT EN EEN FYSIEKE ACTIVITEIT! 

Ook al doe je het vaak in je vrije tijd of op vakantie, snorkelen is en blijft een sport, net als wandelen of fietsen.

Je doet een inspanning: bij elke slag met je zwemvliezen, verbrand je calorieën. Je oefent je uithouding en je buik- en beenspieren, en zo blijf je in vorm. Je combineert plezier en fysieke activiteit, zonder het te beseffen en zonder zweetdruppels op je voorhoofd, zelfs in de zomer!

Niet slecht!

ONTSPANNING

Zie je het verband niet tussen snorkelen en ontspanning?

Dan heb je het nog niet geprobeerd! Snorkelen geeft je unieke sensaties: je bent in een totaal andere omgeving en je laat echt alles los. Geen competitie of noodzaak om jezelf te overtreffen. Je laat je dagelijkse beslommeringen los...

Je ontspant je! Het enige wat je doet is bewegen en de onderwaterwereld observeren rondom jou. 

RELAXATIE

SNORKELEN, EEN EERSTE STAP RICHTING DIEPZEEDUIKEN... 

Met snorkelen oefen je het ademen door een snorkel, je evenwicht in het water en de motoriek van het zwemmen met zwemvliezen.

Dat zijn vereisten als je daarna wil leren diepzeeduiken.

Ook al hebben deze twee activiteiten overeenkomsten, ze zijn toch heel verschillend!

Om te duiken is een initiatie en opleiding door professionelen noodzakelijk.

 

Een eerste stap richting diepzeeduiken...

MAKKELIJK TE BEGRIJPEN 

Je hebt het begrepen, snorkelen is toegankelijk voor iedereen die kan zwemmen en binnen elk budget. Maar er moeten wel enkele basisregels qua veiligheid gerespecteerd worden, zo kun je zonder risico genieten van de onderwaterwereld:

~- vertrek altijd samen met anderen (of je nu beginner of gevorderde bent) 

~- check de weersvoorspelling voordat je in het water gaat

~- kijk goed waar je het water ingaat en zoek meerdere plaatsen waar je eruit kunt gaan

~- overschat je fysieke capaciteiten niet.

Makkelijk te begrijpen