3 OEFENINGEN OM JE KIND TE LATEN KENNISMAKEN MET GOLF

.

Hoe laat je je kind kennismaken met golf

Hoe weet je of je kind graag zal golfen als hij/zij het nog nooit gedaan heeft? Niets beters dan een initiatie om daarachter te komen! Met drie eenvoudige, ludieke oefeningen kun je een kind in 30 minuten de voornaamste fases van het golfen laten ontdekken.

Let op! Als je kind plezier wil hebben aan het golfen, dan moet hij/zij, zoals voor elke sport, kunnen spelen met aangepast materiaal. Het is absoluut niet motiverend om te golfen met een te lange en te zware club.

Het eerste contact met de bal: putting

Om je kind te leren golfen en het zin te geven om er verder mee te gaan, begin je ... bij het einde: de bal die in de hole rolt!

Oefening

Neem een putter, een tee en enkele golfballen.- Ga naar een oefenterrein en steek op ongeveer 1 meter van een hole een tee in de grond. - Geef je kind een bal en laat het die op de tee plaatsen.- Leer hem/haar de juiste houding van het putten aan: voeten parallel met de puttlijn, club in beide handen en clubhoofd tegen de bal.  Besteed hier in eerste instantie niet te veel tijd aan, het hoeft nog niet perfect te zijn. Het doel is om het gevoel van de putt en de actie van de club op de bal over te brengen.

Doel

de bal in de hole laten rollen met zo weinig mogelijk slagen. Met een precieze doelstelling zijn kinderen meer gemotiveerd en gaan ze meer op in het spel.

Hoe laat je je kind kennismaken met golf
Hoe laat je je kind kennismaken met golf

De bal aantikken met een approach

Stap voor stap ga je wat verder van de hole staan. De tweede fase van onze ontdekking is de swing. Wat een fantastisch gevoel als je club de bal raakt, die dan voor je ogen naar de hole vertrekt!

Oefening:

Voor dit magische moment heb je een iron 9 nodig, op maat van je kind, en een heleboel oefenballen.- Ga op enkele meters van een oefenhole staan.- Toon je golfertje in spe de juiste basishouding voor een swing, en vooral hoe je de club moet vasthouden.- Geef hem/haar een duidelijk, visueel doel. Een genummerd vlagje bijvoorbeeld is ideaal voor de concentratie.- Geef je kind nu de tijd om, met steeds zelfzekerdere en preciezere swings, het gevoel te ontdekken van een bal die wordt aangetikt, verder rolt en steeds dichter bij het doel belandt!

Doel

De bal zo dicht mogelijk bij de vlag krijgen.

Lange slagen slaan met een wood

Om te eindigen zal je kind zich graag eens even uitleven, en de energie vrijlaten die hij/zij tot nu heeft moeten kanaliseren.En wat is er bevrijdender dan met volle kracht, met een wood op een bal te mogen slaan? 

Oefening

Ga naar een oefenterrein met een wood op maat van je kind, een oefentee en een emmer ballen.Voor deze oefening plaats je de bal op een tee en laat je je kind zich maar uitleven! Er is slechts één instructie: je (in veiligheid) amuseren met golfballen!

Doel

De leuke kant van golfen in de verf zetten, met volledige slagen. Wil je je golfpassie graag delen? Afspraak in de dichtstbijzijnde club voor initiaties! * De prijzen die staan vermeld op de site zijn de prijzen die worden aanbevolen door de aankoopcentrale van DECATHLON SA.

Hoe laat je je kind kennismaken met golf