NL
NL

5 ADVIEZEN OM SPORTKLEDING TE KIEZEN VOOR GROTE MATEN

Boost je training met een sportoutfit aangepast aan jouw sport en jouw figuur.

5 ADVIEZEN OM SPORTKLEDING TE KIEZEN VOOR GROTE MATEN

Een sportoutfit op maat van jouw vormen zorgt ervoor dat je meer plezier beleeft tijdens je training. Goede sportkleding schenkt je bewegingsvrijheid en zorgt ervoor dat je zweet afgevoerd kan worden. De juiste outfit knelt nergens, flatteert je figuur en flowt met je mee tijdens je training. Zorg voor een extra boost door te kiezen voor kleur en leuke prints.

Ontdek onze 5 adviezen om je te helpen bij het kiezen van een sportoutfit die past bij jouw lichaamstype en jouw sport.

1. KIES VOOR EEN SNIT oP MAAT VAN JOUW FIGUUR.

Dat je outfit aangepast moet zijn om te sporten spreekt voor zich. Een outfit kiezen die ook nog aangepast is aan je lichaamsbouw is echter essentieel om je op je gemak te voelen. Sportkleding moet esthetisch, praktisch en comfortabel zijn. Het is de snit die je figuur zal benadrukken en vloeiende bewegingen mogelijk maakt. Een kort "cropped" T-shirt of een lange top heeft een volledig ander effect. Om je figuur mooi te accentueren, kies je best een legging zonder naden. Zo voorkom je het risico op irritatie door wrijving. Bovendien wordt je silhouet niet onderbroken.

5 ADVIEZEN OM SPORTKLEDING TE KIEZEN VOOR GROTE MATEN
5 ADVIEZEN OM SPORTKLEDING TE KIEZEN VOOR GROTE MATEN

2. COMFORT EERST! GA VOOR REKBARE, ONDOORZICHTIGE STOFFEN.

Hoe rekbaarder je outfit, hoe lichter en comfortabeler je je zult voelen. Er is niets erger dan kleding waarin je niet aangenaam kunt bewegen, zeker als je wil groeien in je sport. Een ander, niet onbelangrijk punt: dichtheid van de stof. Om volledig vrij te zijn in je bewegingen, kies je best voor een rekbare en ondoorzichtige legging. Deze is van onschatbare waarde om je onder alle omstandigheden goed te voelen.

3. DOE DE TEST: IS JE OUTFIT SQUAT & SWEAT-PROOF?

Bij een legging kies je best een model met hoge taille. Die zorgt voor een modellerend effect door je heupen en buik mooi te omsluiten. En dit heeft ook als voordeel dat je legging perfect blijft zitten tijdens je workout. Tip: doe tijdens het passen enkele squats of lunges om te testen of dat werkelijk zo is. Wie sporten zegt, zegt ook transpiratie: kies ademende materialen die de verluchting bevorderen en sporen van transpiratie vermijden, voornamelijk op de rug, onder de oksels en in de knieholtes.
Of je nu kiest voor een T-shirt of topje, het is belangrijk dat het een ruime en aangepaste snit heeft om je alle bewegingsvrijheid te geven. Als je een wat vollere boezem of een buikje hebt, kies dan een T-shirt dat lang genoeg is om te voorkomen dat het omhoog kruipt en je hindert tijdens het sporten.

5 ADVIEZEN OM SPORTKLEDING TE KIEZEN VOOR GROTE MATEN

4. EXPERIMENTEER MET KLEUR EN PRINTS

Het is niet omdat je geen maatje 38 hebt, dat je steeds voor donkere kleuren hoeft te kiezen. Hou in gedachten dat de snit van je outfit belangrijker is dan de kleur ervan. Combineer dus gerust legging met een leuke print met een felgekleurde top, en schitter in je volgende sportsessie.

5 ADVIEZEN OM SPORTKLEDING TE KIEZEN VOOR GROTE MATEN

5. GA VOOR EEN GOED PASSENDE SPORTBEHA VOOR MEER COMFORT EN ONDERSTEUNING

Of je nu gezegend bent met een grote, of een kleine cupmaat. In beide gevallen is het noodzakelijk om je boezem goed te beschermen tijdens je sportactiviteiten. Heb je een volle boezem? Kies dan een sportbeha met een sluiting aan de voorkant, dat is praktisch en scheelt toch wel wat tijd in de kleedkamer. Kies een bh met een cup die je borsten voldoende omhult, zo krijg je een ​​optimale ondersteuning.

TIP VAN DE COACH

Kies voor elke activiteit die cardiotraining vereist een sportoutfit waarin je je goed voelt. Maakt niet uit of je eropuit trekt voor een relaxte fietstocht of een intensieve spinningsessie. Een functionele en mooie outfit geeft je een mentale boost en zorgt ervoor dat je je tijdens het trainen alvast geen zorgen hoeft te maken over je looks. 
Trainen in een fitnessclub of tijdens groepslessen geeft je energie dankzij de kracht van het groepsgebeuren.
Beweeg je liever thuis? Vandaag zijn er veel leuke trainingsprogramma's voor een training à la carte. Je kiest uit live lessen, voorgeprogrammeerde sessies, virtual reality...
Het vergt soms wat zoekwerk, maar er is zeker een formule die bij jou past.

5 ADVIEZEN OM SPORTKLEDING TE KIEZEN VOOR GROTE MATEN

Welke sport je ook beoefent en wat je lichaamstype ook is, plezier en comfort zijn belangrijk. Maak geen compromissen op stijl en functionaliteit.