NL
NL

5 sporten die je deze zomer zeker moet proberen!

Maak kennis met 5 buitengewone activiteiten. Deze racket-, bos- en watersporten moet je deze zomer absoluut proberen!

5 sporten die je deze zomer zeker moet proberen!

De zomer is de ideale periode om tot rust te komen en te ontspannen. Het perfecte moment om nieuwigheden te proberen en nieuwe sporten te ontdekken.
Bekijk dus onze 5 lievelingssporten die je deze zomer absoluut een keer moet proberen!

1. Stand-up paddle

De zomersport bij uitstek! Stand-up paddle wordt steeds populairder en het is duidelijk waarom!
Ook al heb je een zeker evenwichtsgevoel nodig om op je supboard te blijven staan ​​en vooruit te komen, je maakt over het algemeen vrij snel vooruitgang en je hebt ook geen enorme fysieke conditie nodig.
Ideaal dus om uit je comfortzone te komen en deze zomer eens een watersport te proberen! Of het nu op een meer of op zee is, stand-up paddle kan je op elk wateroppervlak beoefenen.
Je kan zelfs afwisseling brengen in je sessies, want suppen wordt onderverdeeld in 3 categorieën:
- touring, voor rustige tochtjes met een breed board,
- race-suppen, als je wedstrijdjes wil doen met vrienden op een smaller board,
- wave-suppen, als je de golven wil bedwingen met een breed, kort board!

Met ons productgamma en onze tips om in België te suppen heb je geen excuus meer om het niet te proberen!

5 sporten die je deze zomer zeker moet proberen!
5 sporten die je deze zomer zeker moet proberen!

2. Surfen

Surfen is bekender dan stand-up paddle, maar minder gemakkelijk te leren. Surfen is een uitstekende manier om je grenzen te verleggen en stress te verlichten ... De perfecte sport om te ontdekken tijdens je vakantie.
Surfen heeft veel voordelen. Of het nu gaat om het versterken van je spieren, het leren doseren van je inspanningen of als middel tegen stress, het is een sport waarbij je in contact bent met de natuur en die je ongetwijfeld zal waarderen.
Trouwens, we geven je ook de 8 beste surfspots in België!

5 sporten die je deze zomer zeker moet proberen!

3. Windsurfen

Net als surfen, is windsurfen een eerder bekende sport! Het is een zeer toegankelijke sport die superleuk is om te beoefenen als de omstandigheden er zich toe lenen. Het kan dé ontdekking van deze zomer worden, voor jezelf of voor je kind.
Om optimaal te oefenen, kies je een geschikt board aan de hand van 3 belangrijke criteria: je niveau, je lichaamsbouw en de compactheid van het board. Daarnaast heb je ook aangepaste uitrusting nodig. Bekijk alvast onze verschillende wetsuits!
Surfsensaties verzekerd!

5 sporten die je deze zomer zeker moet proberen!

4. Beach tennis

We gaan enigszins een andere toer op, maar we blijven op het strand!
Beachtennis is een weinig bekende sport, maar ze wordt steeds populairder. Beachtennis is meer dan een plezierig strandspelletje met rackets, het is een echte, volwaardige sport. 
Net als bij tennis heb je een net, een bal en rackets nodig. En dan nog wat zand, zon, het geluid van de zee en je kan beginnen. 
Beachtennis is een complete sport om je uithouding en behendigheid te ontwikkelen. En bovendien werk je aan je zomerse kleurtje ... 
Bij Decathlon hebben we alle uitrusting voorhanden, dus waar wacht je nog op? 

5 sporten die je deze zomer zeker moet proberen!
5 sporten die je deze zomer zeker moet proberen!

5. Trailrunning

We laten het strand achter ons, en kiezen voor een bergvakantie met mooie wandelingen in het bos. Maar waarom zou je in plaats van een klassieke wandeling met vrienden niet eens een trailloop proberen? Trek dus je schoenen aan en vertrek voor een run doorheen de mooiste landschappen. Door afwisselend te dalen en te stijgen, zowel lopend als wandelend, is trail de ideale sport om je cardio te trainen op je eigen ritme. 
Traillopen is een van de meest bevredigende sporten, niet alleen omwille van de schoonheid van de inspanning, maar ook omwille van de schoonheid van het landschap waarin je loopt.
Dat hebben we bij Decathlon goed begrepen, en we hebben de 5 beste plaatsen gezocht om te gaan traillopen. 
3...,2...,1... Start!