NL
NL

AIRBADMINTON: SPEEL OP DE GEKSTE PLEKKEN!

Wie zegt er dat badminton een binnensport is? Alvast niet de internationale badmintonfederatie (BWF), die nu AirBadminton lanceert, zeg maar badminton in de open lucht!

Met dit fijne concept kan je je favoriete sport nu ook buiten spelen, waar en wanneer je maar wilt!

In deze rubriek vertellen we je meer over de eigenheden van AirBadminton.

AirBadminton

1/ Wat is AirBadminton?

AirBadminton is een nieuwe tak van het badminton. De sport is voor iedereen, jong en oud, en biedt je de mogelijkheid om buiten te proeven van badminton, op verschillende ondergronden: gras, zand, harde ondergronden... de sport is dus ook perfect voor rolstoelgebruikers. Je speelt het in parken, in je tuin, op straat, op het strand en zelfs op buitenveldjes die speciaal zijn aangelegd voor deze outdoorsport!

Hoe kan dat? Dankzij een samenwerking tussen een universiteit en de BWF, die de handen in elkaar sloegen en bijna 5 jaar werkten aan de ontwikkeling van een outdoorpluimpje speciaal gemaakt voor alle weersomstandigheden: de Air Shuttle! Deze nieuwe, licht verzwaarde shuttle (hij weegt zo'n 8 gram) heeft een dop in een duurzaam materiaal en een plastic kelk met een revolutionair ontwerp, om ook bij wind perfect te vliegen. Op die manier ben je zeker van de optimale beleving dankzij een vlucht-, rotatie- en geluidskwaliteit te vergelijken met indoorshuttles.

Leuk en toegankelijk, voor iedereen die van sporten houdt!

AirBadminton

2/ De spelregels

AirBadminton kan je met tot 6 spelers spelen (enkel, dubbel, triple). De meeste regels zijn dezelfde als bij klassiek badminton, al zijn er hier en daar wat kleine verschillen. 

- Het veld bestaat uit 3 gebieden: 
• De 'dead zone' ligt tussen het net en de tweemeterlijn aan elke kant van het net. Elke shuttle die in de dead zone landt, is uit..
• De serveerzone ligt tussen de markeerlijn op 5 meter van het net en de achterlijn.~
• De zijstroken voor dubbels en triples.

- Een wedstrijd wordt gespeeld naar 3 winnende sets van 11 punten. In geval van gelijkstand bij 10, wordt gespeeld tot 2 punten verschil. In geval van gelijkstand bij 12 punten wint degene die als eerste 13 haalt. Aan het einde van elke set wisselen de spelers van kant.

- Er wordt 60 seconden rusttijd voorzien in elke set vanaf een speler of een team 6 punten behaald heeft. Op het einde van elke set bedraagt de rusttijd 120 seconden.

Air Shuttle

3/ De juiste uitrusting om AirBadminton te spelen

Om te starten heb je gewoon een aantal rackets en een Air Shuttle nodig. Speel je al gewoon badminton, dan heb je geen nieuwe rackets nodig. Dan schaf je je best ook een netje aan en afbakenlijnen om een badmintonveldje te maken. Tot slot rest je enkel nog om de perfecte plek te vinden om in de zon te spelen! Oh ja, en vergeet ook je zonnebrandcrème niet.

Een klein filmpje over hoe AirBadminton eruitziet met de nieuwe Air Shuttle!

Bij Decathlon bieden we al jaren innoverende, betaalbare producten aan om buiten te badmintonnen. In ons assortiment vind je al onze outdoor badmintonnetjes, zoals de Easy Set, maar ook afbakensets, verzwaarde shuttles en binnenkort dus ook die fameuze Air Shuttle!

Deze zomer komt de AirBadminton Summer Tour - een initiatief van Badminton Vlaanderen en de Ligue Francophone Belge de Badminton - naar jou toe met initiaties en veel meer! In deze e-mail lees je er alles over.