NL
NL

AQUAGYM VOOR EEN PLATTE BUIK

De zomer is in het land! Hoog tijd om werk te maken van … een platte buik !

aquagym nabaiji

Aquagym is een ideale sport om te vermageren en tegelijk stalen buikspieren te kweken. Hoewel je in het water meer weerstand ondervindt dan in lucht, is aquagym een sport die niet belastend is voor lichaam en gewrichten, doordat je lichaam wordt gedragen door het water. Hierdoor wordt het minder pijnlijk en inspannend om je buikspieren te trainen.

Voor een nog sneller resultaat combineer je aquagym met een evenwichtig dieet. Zo bereik je nog sneller je streefdoel!

Hieronder vind je 3 voorbeelden van bij elkaar horende oefeningen voor een wespentaille en strakke buik ! Bovendien geef ik je ideeën voor gezonde tussendoortjes voor je sessie die je helpen om je streefdoel te bereiken.

OEFENINGEN: PLATTE BUIK

Voor deze  oefening heb je een noodle nodig die je helpt om te drijven en tegelijk instabiliteit creëert. Want het is net door dat zoeken naar evenwicht dat je de  buikspieren het meest aan het werk zet.

Neem een noodle onder elke arm, houd het bovenlichaam mooi rechtop en strek je benen horizontaal. Vervolgens spreidt je de benen bij elke inademing en breng je ze weer samen terwijl je uitademt. Probeer hierbij om de bodem niet te raken en niet te gaan liggen in het water. Je houding moet zijn alsof je op een stoel zou zitten.

In diezelfde houding kun je ook je bewegingen variëren. Je kunt kleine of grotere cirkels maken met je benen of langzaam of sneller met je voeten trappen.

Frequentie: 2 sets van 1 minuut voor elke beweging, gevolgd door 30 seconden recuperatie. En als je steviger wilt trainen, 4 sets van 1,30 minuten aan een hoog tempo, met 15 seconden recuperatie

Resultaat: naast een  sixpack maak je ook de binnen- en voorkant van je bovenbenen gespierder .

KNIE-ELLEBOOG

Sta rechtop, tot aan de borst in het water , de handen in de nek, de ellebogen gespreid. Stap vooruit en raak hierbij bij elke stap met je elleboog je knie, linkerelleboog tegen linkerknie of gekruist voor wie houdt van een uitdaging.

Frequentie: 2 breedtes of lengtes van 10 m (afhankelijk van het zwembad) met daartussen een pauze van 5 seconden. Voor een pittiger  sessie , 4 breedtes of lengtes van 10 m aan een hoog tempo zonder recuperatie

Resultaat: je maakt dat deel van je lichaam gespierder dat essentieel is voor een  platte buik : de schuine buikspieren (aan de zijkant van de romp). Die buikspieren maken de buikholte platter, spannen de huid van de  buik weer op en schenken je een slankere taille!

MET HET BEKKEN DRAAIEN

Sta rechtop met de benen naast elkaar en de armen gekruist op de rug, tot je middel in het water , en draai met je bekken terwijl je op dezelfde plaats blijft staan en je schouders mooi stil houdt. Doel is om goed rechtop te blijven staan en niet voorover te buigen.

Frequentie:  doe 4 sets van 1 minuut met 15 seconden recuperatie. Vergeet niet om goed te ademen en voldoende te drinken om je spieren van voldoende zuurstof te voorzien

Resultaat: je maakt je taille slanker en je  schuine buikspieren sterker

platte_buik_exercice

VOEDING

Om weer op krachten te komen tussen twee aquagymsessies, gaat er niets boven een gezonde snack om volop vitamines aan te vullen zonder bij te komen! Om je training nog doeltreffender te maken, wordt immers sterk aanbevolen om zoetigheden, industrieel gebak en koolzuurhoudende dranken te vermijden

De top 5 van ingrediënten die je onbeperkt mag gebruiken:

- Groene thee, een krachtig anti-oxidant dat helpt om vetten te verbranden zodat  buikvet verdwijnt. Bovendien houdt groene thee het energiepeil in je lichaam stabiel door de bloedsuikerspiegel in balans te houden.

- Vers fruit als sinaasappelen, kiwi's, bananen, perziken is een bron van energie en vitamines.

- Volkorenbrood heeft een lage calorische index. Het is bovendien rijk aan magnesium zodat het helpt om stress te bestrijden.

- Bessen en gedroogde vruchten zijn rijk aan mineralen als kalium en magnesium die de recuperatie na de inspanning vergemakkelijken.

platte_buik_vrouwen_aquagym

MOEILIJK OM VAN START TE GAAN EN INSPIRATIE TE VINDEN? HIER VIND JE EEN PAAR IDEEËN VOOR SNACKS !

FRUITIG~- groene thee~- smoothie van sinaasappel - banaan - veenbessen~- een kiwi~- 4 pruimen

~FRENCH TOUCH~- groene thee~- een puntje smeerkaas~- twee sneden volkorenbrood~- een appel

 

HERFSTSNACK~- groene thee~- sojayoghurt~- 3 gedroogde abrikozen~- een handje amandelen

Nu weet je hoe je doeltreffend je buikspieren kunt trainen om een wespentaille te krijgen. Vergeet niet om het sporten aan te vullen met  gezonde eetgewoontes ! Je zult merken dat je beter in je vel zit!