NL
NL

Bike 2 Sea: het fietsavontuur van Adrien voor Think Pink

Bike 2 Sea: het fietsavontuur van Adrien voor Think Pink

Op 12 augustus 2021, om 6 uur in de ochtend, vertrekt Adrien Goffi vanuit Marbais (Waals-Brabant) met de fiets naar Bordeaux, via de Jura en Montpellier. Een indrukwekkende tocht van bijna 2500 km mogelijk meer ... De 30-jarige fietser, werkzaam in de Decathlon-winkel in Nijvel, wil via deze uitdaging geld inzamelen voor de vereniging Think Pink Belgium, een nationale organisatie die strijdt tegen borstkanker.

Bike 2 Sea: het fietsavontuur van Adrien voor Think Pink

de uitdaging

De tocht is gepland tot in Bordeaux. Adrien zal 2450 km afleggen, verspreid over dertien etappes. “Ik ben ervan overtuigd dat ik tot in Bordeaux zal geraken. Zelfs in 20 dagen als het moet. Het fysieke aspect schrikt me niet af. Ik ken mijn lichaam.” Adrien zal zijn tocht bijna volledig alleen afleggen. “Slapen doe ik in een tent. Ik wil zo weinig mogelijk meenemen. Verder wil ik ook mensen ontmoeten. Ik rijd langs de Jura omdat ik die streek altijd al heb willen bezoeken.”

Adrien zal zijn tocht afleggen op de racefiets Van Rysel EDR Ultegra die hij liefkozend heeft omgedoopt tot "Marguerite". Elke dag zal hij ongeveer tien uur op zijn machine zitten. En dan zit je best goed natuurlijk. “Ik heb mijn houding laten bestuderen. En gekozen voor een lederen zadel dat perfect is afgesteld. Het is echt supercomfortabel.” Als hij zijn planning kan volgen en de benen het toelaten, zal de inwoner van Marbais nog een verlengstuk aan zijn avontuur knopen. “Vanuit Bordeaux rijd ik terug over de EuroVelo 3, de pelgrimsroute. Via Tours, Orléans, Parijs, Thuin en Charleroi fiets ik tot in Marbais. Na 23 dagen zal ik 3662 km en 32000 hoogtemeters op de teller hebben.

de voorbereiding

Adrien is een gedreven sporter. Hij bereidt zich actief voor op de grote dag. " Fietsen is mijn passie! Momenteel leef ik echt op mijn fiets en maal ik heel wat kilometers af. Ik rijd ook steeds met bagage op mijn fiets, om eraan te wennen. Maar ik volg niet echt een bepaald plan. Ik let ook op wat ik eet", vertelt Adrien.

Bike 2 Sea: het fietsavontuur van Adrien voor Think Pink
Bike 2 Sea: het fietsavontuur van Adrien voor Think Pink

waarom think pink?

Adrien heeft ervoor gekozen om met zijn tocht geld in te zamelen voor Think Pink omdat de strijd tegen borstkanker hem nauw aan het hart ligt. "De moeder van mijn ex-vriendin heeft borstkanker gehad", vertelt hij. "We hebben alles meegemaakt, van de diagnose tot het herstel.” In die periode groeide beetje bij beetje het idee om geld in te zamelen voor Think Pink. “Trail is mijn passie dus dacht ik eerst aan de GR20. Ik had echter wat schrik voor mijn knie. Daarom besloot ik om met de fiets naar de zee te rijden. Fietsen is perfect om je gedachten te verzetten en ver te gaan in relatief weinig tijd.”

VOLG DE AVONTUREN van Adrien!

Je kunt de avonturen van Adrien volgen op zijn Facebook-pagina 'Bike 2 Sea' en op zijn Instagram-account.

Via de onderstaande link kun je zijn avontuur sponsoren en Think Pink steunen.

Bike 2 Sea: het fietsavontuur van Adrien voor Think Pink

de etappes

Etappe 1: Marbais-Martelange (203 km)

Etappe 2: Martelange- Sarreguemines (194 km)

Etappe 3: Sarreguemines - Soultz-Les-Bains (181 km)

Etappe 4: Soultz-Les-Bains - Montbéliard (222 km)

Etappe 5: Montbéliard - Les Combes (124 km - 2900 m hoogtemeters)

Etappe 6: Les Combes - Longchaumois (124 km - 2100 m hoogtemeters)

Etappe 7: Longchaumois - Culoz (123 km - 2300 m hoogtemeters)

Etappe 8: Culoz - Jons (147 km)

Etappe 9: Jons - Montélimar (230 km)

Etappe 10: Montélimar - Montpellier (224 km)

Etappe 11: Montpellier - Narbonne (140 km)

Etappe 12: Narbonne - Grisolles (194 km)

Etappe 13: Grisolles - Bordeaux (226 km)

Bike 2 Sea: het fietsavontuur van Adrien voor Think Pink