DAAG JE SPORTIEVE VRIENDEN UIT

Nodig je vrienden uit op de community pagina om aan te sluiten bij Decathlon Coach en vergelijk jullie prestaties terwijl je meteen ook calorieën verbrandt! In de community kun je je ervaringen en prestaties delen met je vrienden en de Decathlon Coach community in het algemeen.

mijn vrienden uitdagen Decathlon coach community

HOE WERKT HET?

Hier leg ik je uit hoe onze ON points berekend worden. Op basis van deze ON points kun je nagaan hoever je staat ten opzichte van je vrienden of binnen de community. Daar gaan we dan!

Om te begrijpen hoe de ON points berekend worden, moet je eerst begrijpen hoe we het aantal verbrande calorieën berekenen.

BEREKENING CALORIEËN

Het aantal verbrande calorieën wordt geschat op basis van je profielgegevens (leeftijd, gewicht, geslacht en lengte) en de meetgegevens in de app (snelheid, afstand en eventueel hartslag).

Berekening met hartslagmeter:

De calorieënberekening is gebaseerd op je gemiddelde hartslag tijdens je sessie, je lengte, je gewicht, je geslacht, je hartslag in rust, je maximale hartslag en de duur van je sessie. Het is de nauwkeurigste manier die we hebben om het aantal verbrande calorieën te berekenen, want er wordt rekening gehouden met de intensiteit van je inspanning.

Berekening zonder hartslagmeter:

Als je geen hartslagmeter hebt, dan gebruiken we de metabole equivalenten (MET's). Het gaat om een coëfficiënt eigen aan elke sport, waarmee je het energieverbruik kunt berekenen zonder je hartslag te kennen.

MET (meetmethode voor energieverbruik / Metabool equivalent)https://nl.wikipedia.org/wiki/quivalent_mMET-waarde

Basisformule

Energieverbruik = Gewicht x MET-waarde activiteit x Duur

Voor sommige sporten (wandelen, hardlopen, fietsen, trekken, zwemmen) laten we de MET-waarden variëren volgens de gemiddelde snelheid, zodat we rekening houden met de intensiteit van de inspanning. Daarna wordt deze berekening nog bijgesteld volgens je profiel (lengte (cm), gewicht (kg), leeftijd (jaren)

Equation Harris - Benedicthttp://en.wikipedia.org/wiki/Harris%E2%80%93Benedict_equation

BEREKENING ON POINTS

Calorieën vormen een goed middel om na te gaan in hoeverre je je hebt moeten inspannen tijdens het sporten. Toch verbruikt niet iedereen evenveel calorieën bij dezelfde inspanning. Ons verbruik hangt af van ons gewicht, onze lengte en ons geslacht. Wij creëerden de ON points (gebaseerd op calorieën) zodat je over een eenheid beschikt die voor iedereen gelijk is.

Op die manier krijgt iedereen evenveel punten voor een 10 km en verloopt het klassement binnen de community op een eerlijke manier.

Als je een sessie opslaat in DECATHLON COACH, nemen wij een schatting van het aantal verbrande calorieën tijdens de sessie. Daarop voeren we een berekening uit zodat we het aantal verdiende ON points bekomen. Dankzij het algoritme verdient iedereen evenveel punten voor eenzelfde inspanning, ongeacht gewicht, leeftijd, geslacht of lengte.

mijn vrienden uitdagen Decathlon coach community