DE GOEDE UITRUSTING KIEZEN OM ELK SEIZOEN TE FIETSPENDELEN

Het enige wat jij moet doen is je uitrusting aanpassen aan het weer.

elops 100 lf

Je vond het in de zomer wel leuk om met de fiets naar het werk te rijden? Zie je ertegen op om terug het openbaar vervoer te nemen als het buiten wat kouder wordt? Dan hebben we goed nieuws voor je! Je kunt immers perfect het hele jaar door met de fiets naar het werk gaan! Het enige wat jij moet doen is je uitrusting aanpassen aan het weer.

OM DE KOU HET HOOFD TE BIEDEN

Ben jij een koukleum? Geen paniek! Je kunt zelfs in de winter erg comfortabel naar het werk fietsen als je de juiste accessoires hebt. Het is de kunst om warm te blijven, zonder te transpireren. De gouden regel hiervoor is om drie laagjes te dragen. Zo kom je niet helemaal verkleumd op kantoor aan. Kies voor een ademend ondershirt met lange mouwen zodat je steeds droog blijft. Hierboven draag je dan een kledingstuk van fleece. Die kleding is overigens erg licht zodat je probleemloos kunt trappen. Draag tot slot een thermisch jasje om de kou geen kans te geven, voor voldoende verluchting te zorgen en je uitstekend te beschermen tegen de wind. Haal zeker ook je fietssjaal en handschoenen uit de kast om je tegen de winterse grillen te beschermen. En vergeet ook niet om je goede jas in je rugzak of fietstas te stoppen. Je gaat toch geen vergadering in je fietsoutfit bijwonen?

elops 100 lf

VEILIG DOOR HET DONKER

In de winter zijn de dagen nogal kort. Het gebeurt dan ook vaak dat je in het donker met de fiets naar het werk moet rijden. Je moet gewoon een aantal eenvoudige maar noodzakelijke voorzorgsmaatregelen nemen om in alle veiligheid rond te rijden. De meeste straten zijn dan wel verlicht, je moet er ook voor zorgen dat je goed zichtbaar bent voor de andere weggebruikers. Je fiets heeft verlichting aan de voor- en achterkant.Die kun je aanvullen met zijdelingse reflectoren op de wielen en het frame zodat je door alle voertuigen opgemerkt wordt, zelfs als ze langs je zijkant komen.   Vergeet ook zelf niet om voor kleding met reflecterende banden te kiezen. Er bestaan ook broekklemmen, handig om je kleding te beschermen, tascovers of reflecterende armbanden die je in een handomdraai kunt aantrekken en ervoor zorgen dat je vanop een afstand van kop tot teen zichtbaar bent!

OM DROOG TE BLIJVEN BIJ VOCHTIG WEER

Elk soort regen heeft zijn kleding … Bij vochtig weer met een licht risico op motregen biedt een waterdicht jasje je voldoende bescherming. Je helm is niet alleen onmisbaar voor je veiligheid maar is ook van onschatbare waarde om je haar droog en in model te houden! Als de hemelsluizen opengaan, kies je best voor een fluo poncho met kap om je te beschermen en zichtbaar te blijven. Een poncho is overigens erg handig omdat je hem in een hoesje kunt opbergen. Dat hoesje maak je vast aan je fiets of stop je in je tas zodat je het altijd bij je hebt en je je nooit meer laat verrassen. Afhankelijk van hoelang je onderweg bent, kun je ook nog een regenbroek meenemen. Met de ingewerkte schoenhoezen en de kuitbevestiging voor een lampje kun je probleemloos in het donker en in de regen fietsen!

Lente, zomer, herfst, winter, met de fiets naar het werk gaan is leuk, dus waarom zou je het niet het hele jaar door doen? Je moet er gewoon voor zorgen dat je de juiste uitrusting hebt om je aan het weer aan te passen.