NL
NL

Kleerwerpen of pols stok swingen? De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen vind je hier!

Als je de televisie aanzet, kan je er niet omheen. Het is een sportzomer! Nog gezonder en 100% plezant, is zelf bewegen. Maison Slash bedacht een grappige en alternatieve tienkamp om bij je thuis het ultieme kampioenschap te houden!

De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen

Wat dacht je van schoenwerpen of huishorden? Uiteraard hebben we ook medailles voorzien voor alle deelnemers in een handige free download! Wie wordt er dé swingking? Of is brons van ons? Uiteraard is de leste de beste! Ontdek hieronder de tien disciplines en de gratis download!

1. Hoogspringen

Een 2,05 m zal je vast nooit springen, maar met deze opdracht kom je misschien in de buurt! Of niet. Voor deze challenge maak je verschillende stapels van schoolboeken, kookboeken of het oeuvre van De Zeven Zussen. In verschillende hoogtes! Wie heeft de beste aanloop en springtechniek? Verstand op nul en gaan met die banaan!

De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen
De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen

2. Kleerwerpen

Zot worden wij van de stapels was en al de rondslingerende kledij! Al ooit van een wasmand gehoord, kinders? Bundel al die frustratie in één grote bal vuile was en gooi die verzameling stinksokken en joggingbroeken zo ver mogelijk! Mik op de wasmand voor bonuspunten! Wie kroont zich tot de beste werper? 

3. Blindhorden

Als ouder ben jij nu al een kampioen in het slalommen tussen de rommel in de kamer van je kinderen. Wij weten dat jij déze uitdaging sowieso gaat winnen. Maak samen met je kinderen een obstakelparcours van Lego, autogarages, L.O.L.-poppen, kaplablokken of andere dingen waarbij je je nek kan breken. Bovendien gaat het hier om blindhorden! Blinddoeken aan dus! Wie neemt deze hindernissen het snelst? Roepen van de pijn betekent strafpunten!

De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen
De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen

4. Huishorden

Joepie jee! Jullie doen samen een reis rond de wereld in je eigen living of tuin. Alles mag gebruikt worden: tafels, zetels, kussen, speelgoed, huisdieren en strandlakens! Wie klimt er het snelst over het hele parcours? Bravo! Dit is trouwens het dichtste bij een échte reis rond de wereld dat je dit jaar gaat komen. Geniet ervan!

5. 10-15-40 m

Eindelijk mogen je koters eens ervaren hoe het is om in jouw schoenen te staan! Voor deze uitdaging gaan jullie hardlopen met elkaars schoeisel aan.  Af te leggen afstanden in de Crocs van je kinderen zijn 10, 15 en 40 meter. Om je van de winst te verzekeren, raden we aan om een paar pumps met hakken van acht centimeter uit de schoenenkast op te vissen. Good luck, kind! 

De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen
De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen

6. Pols Stok Springen 2.0

Wij vinden het heel straf hoe die atleten met slechts één lange stok zich in de lucht katapulteren. Onze challenge is slechts lichtjes anders, maar vraagt ook precisie! Het is de bedoeling dat je een selfie maakt terwijl je springt! Addertje onder het gras! Je hele hoofd moet erop staan. Te gemakkelijk? Probeer dit dan met twee personen of je hele gezin! De winnaar is degene die het snelst tot het gewenste resultaat komt! Wie wordt de selfiekampioen?

7. Ver-stoppen

Welk luid stuk speelgoed of lelijke schoenen van je partner kan je echt niet meer zien? Laat je de smarthphone van je tiener graag een half uurtje verdwijnen? Voor deze uitdaging mogen jullie elk om beurt iets van de ander gaan verstoppen in huis. Baken liefst een terrein af om te vermijden dat papa zijn lelijke klak in de tuin van de buren moet gaan opgraven. Wie vindt er het snelst zijn begeerde mottige item terug? Jij bent dan de beste ver-stopper van 2021!

De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen
De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen

8. Pols Stok Swingen

Zet een tropisch muziekje op en haal een bezemsteel uit de kast. Handig! Vanaf nu weten je kinders dit item ook staan. Jullie gaan dansen met de bezemsteel balancerend in de palm van je hand. Lambada! Wie kan er het langste swingen? Die kan naar een gouden medaille dingen!

9. Schotelstoten

Met karton kan je de leukste dingen knutselen: van ruimtehelm tot piratenboot! Voor deze uitdaging mag je echter op zoek gaan naar de meest aerodynamische stukjes karton in je berging of tuinhuis. Jullie gaan er immers vliegende schotels van maken en deze zo ver mogelijk werpen of stoten. Bonuspunten voor wie het best of luidst kan kreunen tijdens zijn of haar worp. AEUUURUURGHHHH!

De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen
De grappigste tienkamp voor thuis met je kinderen

10. Schoenwerpen

Als wij in de jaren ’80 te luidruchtig waren, durfde "ons vader" al eens een pantoffel naar ons hoofd te slingeren. Recht door de kamer tegen onze knikker. Tijd om te kijken of iemand van jullie dat talent ook in de genen heeft! Voor deze uitdaging gaan jullie om ter verst schoenen werpen. Wil je graag een extra uitdaging? Maak er een petanque van! Het hoofd van je kind wordt trouwens in 2021 niet langer aanvaardt als een geschikte cochonnet. Zo heet dat balletje bij petanque dus. Weer iets bijgeleerd.

Sporten met ’t ganse gezin

Je zal zien: Dankzij deze zotte tienkamp gaan je gezinsleden je nog verbazen! Wie weet welk uitzonderlijk spring – en werptalent schuilt er in jou of je kinders? Als je de smaak van het samen sporten te pakken hebt, check dan zeker eens het verhaal van dit gezin dat drie keer per week samen beweegt! We bezochten hen samen met Decathlon. Deze winkel is trouwens thé place to be als je écht sportmateriaal zoekt in plaats van karton of bezemstelen. En dan nu: naar de download!