NL
NL

DE MOTIVATIE VINDEN OM TE STOPPEN MET ROKEN: waarom ga je niet eens sporten?

Elektronische sigaretten, patches, hypnose, acupunctuur, of simpelweg op wilskracht: je hebt alles al geprobeerd om te stoppen met roken, maar elke keer ben je toch weer gezwicht. Maar heb je ook geprobeerd om te gaan sporten? Het lijkt misschien niet zo, maar een lichamelijke inspanning kan echt helpen om je doel gemakkelijker te bereiken.

stoppen met roken

Zet in op een betere gezondheid: stop met roken en ga sportenĀ 

De belangrijkste reden waarom rokers willen stoppen: een betere gezondheid.

Door te gaan sporten zet je al een eerste stap naar het beter zorg dragen voor je lichaam.

Beetje bij beetje combineer je de voordelen van stoppen met roken met die van sporten: een betere ademhaling, betere slaap, je voelt je beter door al die endorfinen in je lijf... Je hoort het, enkel voordelen!

Als je als roker al sportief bent, heb je ongetwijfeld in elke training al de nadelige effecten gemerkt: je bent snel buiten adem, herstelt trager en moeilijker, je prestaties hebben eronder te lijden, alles doet meer pijn... Als je stopt met roken, zal je hier beetje bij beetje geen last meer van hebben.

Wat is er motiverender dan zien hoe je vooruitgaat?

Werk die stress van het stoppen met roken weg in het sporten!

Roken is een ware vicieuze cirkel: de nicotine vermindert tijdelijk de spanning in je lijf. Maar dat duurt nooit lang, waardoor je al snel afhankelijk bent van de tabak.

Met sporten ga je echter op een natuurlijke manier de stress tegen, en uiteindelijk heb je gewoon geen behoefte meer om te roken. Het duurt maar twee dagen voor de effecten van nicotine zijn verdwenen: wij zijn ervan overtuigd dat je sterk genoeg bent om stand te houden!

sporten om te stoppen met roken

Sporten om minder aan te komenĀ 

Vaak verliezen rokers hun motivatie om te stoppen omdat ze aan beginnen komen. Reden genoeg om toch maar weer een sigaret te pakken.

Maar door te sporten kan je niet alleen die eventuele gewichtstoename sterk beperken, de kans is groot dat je er beter uit gaat zien dan je ooit gedaan hebt!

Door een paar keer per week te gaan sporten, verlies je al vetmassa en kweek je spieren bij.

Het resultaat: een slanker figuur, zonder gewichtstoename.

Sporten, de beste motivatie om te stoppen met roken

We gaan er niet om liegen: stoppen met roken is niet zo gemakkelijk als het lijkt. En als je dit artikel leest, wist je dat waarschijnlijk al! Als je gaat sporten, heb je een extra doel als houvast.

Je houdt je gedachten op een positieve manier bezig, door bijvoorbeeld na te denken over welke sportieve doelen je wilt bereiken, en denkt steeds minder aan die sigaret.

Nu heb je altijd een goede reden om die sigaret definitief achter je te laten.

We raden wel aan om voor je weer gaat sporten op medische controle te gaan, kwestie van zeker weten dat alles soepel verloopt en je geen problemen tegenkomt. Kom op, wij geloven in je!

En als je nog extra aanmoediging nodig hebt, lees dan eens het verhaal van Jeremy, die door te gaan sporten eindelijk wist te stoppen met roken:

SPORT GEZONDHEID

Sporten is goed voor je gezondheid! Dat zeggen ze tenminste... Maar wat wil dat zeggen? Met welke sport werk ik aan mijn ademhaling? Mijn lenigheid? Kan sport me helpen stoppen met roken? Beter slapen? De mooiste zijn? (toegegeven, we gaan misschien wat te ver). Volg onze gids en leer alles, of toch veel, over hoe sport je kan helpen om gezond te worden of te blijven.