NL
NL

DE TIEN TROEVEN VAN FREEDIVING!

Freediving is een toegankelijke en niet al te dure sport of hobby. Vanaf je eerste duik op beginnersniveau voel je al de heilzame werking op je lichaam en geest.

Subea heeft een lijst met positieve effecten opgesteld. Vul die gerust verder aan!

freediving subea zee

DUIKEN EN ONTSPANNEN DANKZIJ FREEDIVING

Veel freedivers doen het alleen al om deze reden: opladen en onthaasten. Je hoofd even leegmaken en jezelf ontdoen van de dagelijkse zorgen en stress, dat is wat we het vaakst horen van freedivers als we hen vragen waarom ze deze sport beoefenen. 

Of je nu duikt in een (duik)zwembad of in de natuur: zodra je onder water bent, heb je geen last meer van lawaai. De geluiden maken plaats voor de magie van de stille onderwaterwereld. Of in ieder geval bijna…

snorkelen

VERANDER VAN OMGEVING EN ONTDEK DE ONDERWATERWERELD

Wat is er beter dan met je duikbril op de eerste rij te zitten om de prachtige fauna en flora onder water te observeren, in al hun verscheidenheid en kleuren? Een totaal nieuwe wereld opent zich voor je ogen en zorgt dat je even alles kunt vergeten. Ga er dus niet zomaar aan voorbij!  

IN VORM BLIJVEN DOOR TE ZWEMMEN

Zwemmen is een van de meest complete sporten die er bestaan. Als je aan freediving doet, dan zet je vele spieren aan het werk, zowel van je bovenlichaam (triceps, rugspieren, buikspieren…) als van je onderlichaam (dijspieren, bilspieren…). Je lijn, longen en hart- en bloedvaten zullen je er dankbaar voor zijn!  

freediving zee

LEER JEZELF BETER KENNEN ONDER WATER

Onder water ben je alleen met het onderwaterleven, je duikhorloge en de diepte. Tijdens het freediven raak je al snel in gedachten en kom je misschien meer te weten over jezelf… 

VERGROOT JE ZELFVERTROUWEN DOOR JE DOELEN TE BEREIKEN

Of je nu aan statisch, dynamisch of diepte-freediven doet, het feit dat je je grenzen verlegt, dat je een ogenschijnlijk onbereikbaar doel kunt bereiken en dat je geconfronteerd wordt met anderen zijn allemaal ervaringen die je zelfvertrouwen vergroten. Je zult er sterker uitkomen.

vrijduiken-freediving
vrijduiken-freediving

VOEL JE GOED DANKZIJ DRUK EN HERHALING

Na een freedivesessie, en zelfs al tijdens je sessie, voel je je vaak heerlijk. Door de ongewone omgeving waarin je je bevindt, de hogere druk en het herhaaldelijk onder water gaan, voel je je tijdens je sessie intens gelukkig, voldaan en zen. Een verslaving die we kunnen aanraden!

VERRIJK JE KENNIS OVER FREEDIVING

Het onderwaterleven, fysiologie, zelfs anatomie. Over al deze dingen leer je een heleboel wanneer je aan freediving doet. 

Laten we overigens beginnen bij het begin, en ons freedive-lexicon even doorlopen.

DEEL JE ERVARINGEN EN DUIK SAMEN

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Bovendien duik je op die manier ook veiliger! Je kunt met vrienden gaan freediven, met familie, met of zonder kinderen (die er ook mee kunnen kennismaken dankzij de beginnersets met duikbril, snorkel en vinnen van Subea). Het is een gezellige en verbindende activiteit die een echt groepsgevoel met zich meebrengt. 

Bovendien kun je in een vereniging of op freedivereis veel nieuwe mensen leren kennen, waarmee je je passie deelt. Je ontdekt nieuwe culturen en nieuwe technieken…

vrijduiken-freediving

ONGEMERKT OPGAAN IN DE ONDERWATERWERELD

Je maakt geen luchtbellen zoals een diepzeeduiker en hebt geen zware en logge uitrusting nodig. Hierdoor kun je ongezien dicht bij de onderwaterwereld komen. Daarnaast ben je vrijer en aerodynamischer, waardoor je je bewegingen beter onder controle hebt. Op die manier val je minder op en kun je misschien dicht bij vissen komen die je voorheen nooit zag... 

BELEEF ONVERGETELIJKE MOMENTEN MET GROTE ONDERWATERDIEREN

Freediven is sterk aan te raden als je dolfijnen, walvissen en andere zeezoogdieren wilt spotten en magische momenten met deze dieren wilt beleven. 

Maar zelfs in een lagune, bij het strand of in een baai kun je prachtige dieren spotten als freediver. Geniet er met volle teugen van, maar hou voldoende afstand en respecteer hun leefomgeving!

vrijduiken-freediving