NL
NL

DE VOORDELEN VAN BOXEN VOOR VROUWEN

Zoek je een complete sport met tal van voordelen voor lichaam en geest? Dan is boksen een prima keuze!

boksen voor vrouwen

Hieronder zes ZEER goede redenen om te beginnen met boksen:

BOKSEN MAAKT JE LICHAAM STERKER EN STRAKKER.

Boksen is een sport met regelmatige en herhaalde bewegingen, wat op een natuurlijke wijze de spieren verstevigt. Of het nu is via het aanleren van stoottechnieken of het juiste voetenwerk, of via conditie-oefeningen zoals push-ups, squats of buikspieroefeningen, het hele lichaam wordt aan het werk gezet en geleidelijk aan gevormd: armen, buikspieren, benen, billen, enzovoort.

MET BOKSEN GA JE CALORIEËN EN VETTEN VERBRANDEN, OVER JE HELE LICHAAM.

Boksen is een sport waarbij je snel transpireert. In één uur kun je honderden calorieën verbranden. Dat hangt uiteraard af van de intensiteit waarmee je bokst, het soort oefening, je fitheid en je gewicht.

 

Aangezien je calorieën verbrandt, verbrand je sowieso ook calorieën die in je lichaam zijn opgeslagen als vet, bijvoorbeeld rond je buik, maar dat niet alleen. Boksen is een dynamische sport, dus ook je armen, billen en dijen hebben er voordeel bij.

BOKSEN VERBETERT JE UITHOUDINGSVERMOGEN.

Boksen verhoogt je hartslag, wat helpt om je hartspier te versterken. Boksen is ook een sport die intensiteit en recuperatie afwisselt. Of je nu traint met de stootzak, aan sparring doet of een springtouw gebruikt, de intervaloefeningen verbeteren geleidelijk aan je uithoudingsvermogen en dus ook je cardiovasculaire conditie.

BOKSEN MAAKT JE STERKER.

Boksen zorgt niet alleen voor strakkere spieren, ze worden ook actief versterkt. Uiteraard je armen en benen, maar ook je middenlichaam heeft er baat bij, en niet alleen je buikspieren maar ook je rug en heupen. Een sterker en beter gevormd middenlichaam helpt je om de inspanning langer vol te houden. Zo kun je je techniek perfectioneren en je houding en voetenwerk verbeteren.

De voordelen van boksen voor vrouwen

BOKSEN GEEFT JE EEN GOED GEVOEL.

Sport is een uitstekende manier om endorfines vrij te maken, de hormonen die ons een goed gevoel bezorgen. En met de intensiteit van het boksen komen die vrij snel los. Wat is er beter dan je uit te leven op een bokszak na een zware dag?

 

Door het aanleren van technieken om te stoten, te ontwijken en je te verplaatsen, win je ook aan zelfvertrouwen. Vergeet niet dat boksen een sport is waarbij je echt je grenzen kunt verleggen en je uithoudingsvermogen zowel fysiek als mentaal kunt vergroten.

MET DE JUISTE UITRUSTING KUN JE OM HET EVEN WAAR TRAINEN.

Boksen kun je uiteraard beoefenen in een sport- of bokszaal waar je bokszakken, stootkussens, enz. ter beschikking hebt. Maar met de juiste uitrusting en een minimum aan ruimte kun je deze sport ook thuis beoefenen. In functie van je materiaal en waar je zin in hebt, kun je op je eentje trainen of samen met een gemotiveerde partner.

TWIJFEL JE NOG?

Vooruit, nog twee kleine tips om je zin te doen krijgen!

 

Vergeet de vooroordelen en de stereotypen.  Boksen staat niet gelijk aan blessures en slagen. JIJ beslist hoe je wilt boksen. Bij cardioboksen bijvoorbeeld komt er zelfs geen sparring aan te pas. Maar je hebt wel alle fysieke en emotionele voordelen van boksen. En zelfs al doe je aan sparring, dan nog ben JIJ degene die beslist, met je partner, hoe intensief je wilt trainen.

 

Boks in JOUW tempo en geleidelijk aan. Boksen is een fysieke sport die je hart en spieren snel aanspreekt. Als je pas begint, doe het dan zachtjes aan en luister naar je lichaam, tot het je vertelt dat je verder kunt gaan. Je zal je energievoorraad snel opgebruiken en ook transpireren. Neem daarom snelle suikers in en drink voldoende.

 

Ik hoop dat ik je heb doen inzien dat boksen een sport is met tal van voordelen. Elk voordeel versterkt zelfs de andere, zodanig dat je snel zal merken dat boksen een positieve spiraal in je dagelijks leven kan worden.

Ewa_ambassadrice OUTSHOCK

EWA

Gepassioneerd door gevechtsporten

Veel plezier!

DEZE TIPS ZIJN OOK INTERESSANT