Decathlon Maps

DECATHLON MAPS

ZIN OM NIEUWE SPORTPLEKKEN TE ONTDEKKEN?

Decathlon Maps

Sport je graag bij jou in de buurt, maar doe je zo ongeveer telkens hetzelfde rondje rond de kerktoren? Op Decathlon Maps kan je terecht om nieuwe sportplekken te ontdekken in jouw stad, dorp, of misschien zelfs achter de hoek van jouw straat. En ook jij kan zelf je favoriete routes uploaden, zodat andere sporters kunnen meegenieten van je track.

Ben je net verhuisd naar een regio die je nog niet zo goed kent? Of heb je (zo denk je althans) zowat alle routes in je streek reeds verkend? Met Decathlon Maps helpen wij je gratis bij het verkennen van nieuwe trajecten of sportplekken. En dat is heel eenvoudig. Je opent Decathlon Maps, en daar zie je alle mogelijke sportplaatsen die je kan terugvinden in heel België. Uiteraard heb je wellicht al een sport en regio in je hoofd. Die kan je aanpassen in de aanwezige filter, zodat je zoekopdracht volledig op jou is toegespitst. Op die manier vind je sporthallen, terreinen, bossen, of simpelweg geüploade routes terug en kan je hier gebruik van maken.

ZELF UPLOADEN

Geüploade routes, inderdaad. Dat betekent dat Decathlon Maps eigenlijk bedacht is om interactie onder de gebruikers mogelijk te maken. Het is namelijk ook mogelijk om zelf een route te uploaden. Heb je bijvoorbeeld een leuke fietstocht die je jaarlijks een paar keer aflegt? Dan is die misschien wel de moeite waard om te delen met andere sporters, neen?! Je downloadt gewoon de gpx-file, en die upload je op Decathlon Maps, en anderen kunnen jouw route rijden en beoordelen.

Decathlon

DE KEUZE VAN DECATHLON

Ondertussen hoor ik je al denken: onder al die routes die geüpload worden, zit vast en zeker ook voer dat rijp is voor de prullenbak. Aan ons natuurlijk om die er weer uit te halen. In de filter kan je kiezen om enkel te zoeken op routes van ‘Decathlons keuze’. Dat zijn sportplekken die reeds geverifieerd en beoordeeld werden door minstens één Decathlon-expert. Als je een van deze trajecten of sportplaatsen raadpleegt, mag je er zeker van zijn dat deze van goede kwaliteit is. Bovendien geven onze experts je graag nog enkele tips mee.

Olivier Flament

Olivier Flament, gepassioneerd loper, fietser en triatleet, introduceerde Maps in België. Hij geeft ons graag nog enkele nodige verduidelijkingen op een paar pertinente vragen:


Hoe en waar is het project Decathlon Maps ontstaan?

"Het project ontstond door de interactie met gebruikers van Decathlon Coach. Zij wezen ons op de nood aan het vinden van nieuwe routes en sportplekken, om niet altijd op dezelfde plaatsen te hoeven trainen. Ook voor sporters die vaak reizen en toch hun fiets-, loop- of wandelsessies willen afwerken, moest Maps een oplossing bieden. En op die manier beantwoordt Maps aan de bestaansreden van Decathlon, namelijk 'sporten toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen'."


In welke richting wil Decathlon Maps evolueren?

"Eerst en vooral willen we de gebruikservaring nog verder verbeteren. De bedoeling is dat Decathlon Maps dé referentie wordt wat betreft sportroutes en -plekken, alsook in begeleiding en navigatie. Daarvoor moeten we een unieke en complete belevenis voor de sporter creëren, gelinkt aan onze andere Decathlon-diensten. Decathlon Maps moet overaal zichtbaar en beschikbaar zijn. Op onze website, in onze winkels, maar ook in jouw sportclub!"


Heb je veel technologische kennis nodig om Decathlon Maps te gebruiken?

""Helemaal niet! Het is net heel eenvoudig. Met één simpele link ben je vertrokken. Door nadien de aanwezige filters te gebruiken, kom je uit op de sportieve routes die jou op het lijf geschreven zijn. Eén van onze prioriteiten voor 2020 is trouwens om naar en op de routes van Decathlon Maps te kunnen navigeren via je sporthorloge. Heb je nog vragen of opmerkingen over onze applicatie? Of wil je meer informatie? Dan mag je mij altijd contacteren via olivier.flament@decathlon.com!""