NL
NL

EEN CADEAU VOOR FIETSERS - WAARMEE DOE JE EEN FIETSLIEFHEBBER EEN PLEZIER?  

Het ideale cadeau, zelfs als je er niets van af weet: het kan!

cadeau voor racefietsers

Mijn schoonvader doet in zijn vrije tijd aan wielertoerisme, er moet dus wel iets zijn dat ik hem cadeau kan geven om zijn uitrusting te vervolledigen... Maar wat dan wel? Het is niet altijd makkelijk om (discreet) iets te vinden wanneer je kennis van de sport zich beperkt tot enkele beelden van de Ronde van Frankrijk.

Ik ben op onderzoek gegaan bij liefhebbers van de wielersport om ideeën op te doen voor cadeaus en misschien wel het perfecte cadeau te vinden. Daarmee bedoel ik iets origineels, zonder te moeten letten op de juiste maat (om tegenvallers te vermijden) en bovenal topideeën waarmee je gegarandeerd een glimlach op het gezicht tovert! Ik deel hier mijn lijst met 7 ideeën van cadeaus voor fietsers, op maat van elk budget en elke wielerliefhebber: van beginners tot ervaren coureurs.

idee cadeau fiets
fietsbril

EEN FIETSBRIL

Een onmisbaar accessoire voor de veiligheid, om geen kiezelsteentjes in de ogen te krijgen op volle snelheid, maar ook voor het comfort om niet verblind te worden, of zelfs om stijlvol op weg te gaan!

Voordelen: 4 verwisselbare glazen om de bril zowel bij zonnig als betrokken weer te kunnen gebruiken.

Voor wie? Intensieve fietsers, ongeacht het weer.

Budget? Aanbevolen model aan € 39,99, keuze uit modellen vanaf 20€.

Beoordelingen 3,7/5 "Zeer tevreden in de 2 jaar dat ik de bril heb, de 4 glazen zijn erg handig, hij valt niet af, goede verluchting ondanks mijn gebruik (racefiets), en een belangrijke troef: ik laat de bril vaak vallen en soms heel hard, maar de vorm van de bril vooraan beschermt de glazen tegen de impact (geen barsten, geen krassen!). zeer tevreden!"

EEN WERKPLAATSSTANDAARD  

Met een werkplaatsstandaard is het mogelijk een fiets te onderhouden en schoon te maken op een verstelbare hoogte, erg comfortabel voor de rug. De standaard bestaat uit een erg stabiele driepoot met een klem die geschikt is voor alle frames en 360° kan worden gedraaid.

Voordelen De standaard wordt tegen de centrale buis opgeklapt om hem eenvoudig op te bergen.

Voor wie? Ervaren fietsers.

Budget? € 50.

Beoordelingen 4,5/5 "Een werkplaatsstandaard voor 50 euro, da's een goede oplossing!!!~Opgelet, je moet de standaard met de bevestiging goed in evenwicht te houden, hij heeft de neiging te kantelen ...~Volgens mij koop je dit product best voor eerder lichte fietsen (max. 12 kg)~Handig om je fiets hoog te hangen en aan de pedalen te draaien als je bijvoorbeeld je derailleur of remmen afstelt"  

Werkplaatsstandaard
rollentrainer

EEN ROLLENTRAINER  

Met een rollentrainer kan je thuis op je eigen fiets trainen, bijvoorbeeld in de winter, en het gevoel van fietsen op de weg krijgen. Het achterwiel rolt vlot en de weerstand wordt groter naarmate je sneller gaat.

Voordelen: Het is aanbevolen om dit toestel te gebruiken met een voorwielsteun, op een tapijt en met een specifieke band. Het is ook mogelijk een verbindingsset toe te voegen om een smartphone te koppelen en met een app een trainingsprogramma te volgen.

Voor wie? Gevorderde en ervaren fietsers.

Budget? Vanaf 100€.

Beoordelingen 4,4/5 "Ik heb dit product nu bijna een jaar. Ik ben triatleet en dit is ideaal om in de winter of op erg warme dagen te trainen. Ik kan het toestel zelfs meenemen en overal gebruiken, het is zo compact. Het is nogal lawaaierig, maar dat is bij alle rollentrainers zo. Een minpuntje: voor deze prijs zou de voorwielsteun inbegrepen mogen zijn. Ik kan dit product aanbevelen."

EEN FIETSCOMPUTER

Een draadloze fietscomputer waarmee je allerhande prestaties kunt meten: snelheid, afgelegde afstand, temperatuur, enz.

Voordelen: Zeer snel te monteren en gemakkelijk in gebruik.

Voor wie? Beginnende of gevorderde fietsers.

Budget? Aanbevolen model aan € 25, het voordeligste model begint bij 15€.

Beoordelingen 4/5 "Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en gemakkelijk te gebruiken"

cadeau voor racefietsers
cadeau voor racefietsers

EEN GEREEDSCHAPSTASJE

Een gereedschapstasje bevat 20 instrumenten om alle courante afstellingen, schoonmaak en herstellingen op de fiets te doen.

Voordelen: Het gereedschap is multifunctioneel en werkt op verschillende soorten fietsen (racefietsen, stadsfietsen, MTB en hybridefietsen).

Voor wie? Beginnende of gevorderde fietsers.

Budget? Vanaf 39€.

Beoordelingen 3,8/5 "Superhandig, goede kwaliteit, 'alles' voorhanden - aanbevolen!"

EEN SMARTPHONEHOUDER

Een handig accessoire om tijdens het fietsen aan je smartphone te kunnen. Het zakje is waterdicht, beschermt tegen schokken en is gemakkelijk te monteren op alle stuurpennen.

Voordelen De houder heeft een beschermend aanraakscherm.

Voor wie? Fietsers in de stad of fietsliefhebbers.

Budget? € 10.

Beoordelingen 4,1/5 "Erg handig, het aanraakscherm is gemakkelijk te gebruiken en de plaatsing op de stuurpen is ideaal. Een tiental keer gebruikt en het lijkt me behoorlijk stevig"  

cadeau voor racefietsers

EEN CADEAUBON!

Om keuzevrijheid te geven en steeds een fietsbroek in de juiste maat of de gewenste look van het fietsshirt te kiezen.

Voordelen Je kunt de cadeaubon personaliseren en de foto van de gelukkige op de bon laten drukken via decathlon.be. Enkele klikken en klaar!

Voor wie? Zowel beginners als ervaren fietsers.

Budget? Bedrag vrij te kiezen van 10 tot € 250€.

idee cadeau fiets

.

In mijn geval heb ik uiteindelijk gekozen voor de werkplaatsstandaard, omdat ik graag cadeaus geef die in grote dozen komen... en het was een succes! Mijn schoonvader is in de zestig en het is toch een pak comfortabeler voor de rug om zijn fiets te kunnen ophangen voor een onderhoud.

Het is geen accessoire dat hij zelf zou gekocht hebben en daarom dus het ideale cadeau!

Hij kon de standaard de dag erna al gebruiken na de 160 km Lille-Hardelot, een bekende route voor wielertoeristen in de regio. Het kwam het goed uit; en ik was blij om hem er een plezier mee te doen!