NL
NL

FIGUURTRAINING MET WEERSTANDSBANDEN

.

foto header weerstandsbanden

Heb je al eens een pilatesles gevolgd? Dan heb je je misschien wel afgevraagd waar die 'banden' nu precies voor dienen. Hoe gebruik je ze eigenlijk? Welke voordelen hebben ze? We leggen het je graag even uit!

WAT IS EEN WEERSTANDSBAND EIGENLIJK?

Een weerstandsband is een elastische stoffen band om fitnessoefeningen - en in het bijzonder pilatesoefeningen - te doen. Weerstandsbanden zijn niets nieuws onder de zon. Ze werden eerst gebruikt door atleten als accessoire om hun spieren te versterken. Later gebruikten kinesisten ze tijdens de revalidatie van hun patiënten. Weerstandsbanden zijn elastisch. Je kunt je figuur trainen door de spanning en weerstand te variëren. Weerstandsbanden zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en met verschillende weerstandniveaus om je spieren efficiënt en op de juiste manier te trainen. Weerstandsbanden zijn dus geschikt voor iedereen die terug in vorm wil geraken en een strakker lichaam wil krijgen!

MINIBAND
FOTO BAND

WAARVOOR DIENEN ZE? EN HOE GEBRUIK JE ZE?

 Weerstandsbanden zijn een uitstekend accessoire om je spieren geleidelijk te trainen: Je kunt zelf de weerstand aan je niveau en doelstellingen aanpassen. Weerstandsbanden zijn eenvoudig te gebruiken en bijzonder geschikt voor verschillende oefeningen zonder je gewrichten te belasten. Met de juiste oefeningen kun je je hele lichaam strakker maken (armen, billen, schouders, buik, rug, borst) en beter presteren tijdens je pilatesles en andere sportsessies!

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Weerstandsbanden hebben heel wat voordelen:

- Ze zijn veelzijdig: je hebt geen andere accessoires nodig. Je kunt heel wat oefeningen doen om je volledige lichaam strakker te maken.

- Ze trainen de flexibiliteit van je spieren: je kunt ze op verschillende manieren aanspannen om je flexibiliteit te verbeteren.

- Ze zijn voor iedereen geschikt: voor elk niveau en elke persoon!

- Ze nemen weinig plaats in en zijn eenvoudig mee te nemen: je kunt ze dan ook perfect gebruiken bij je thuis, op je werk, op vakantie, in het park ...

FOTO BAND