NL
NL

FINS KEGELSPEL: IDEAAL ALS ACTIVITEIT OP EEN ZONNIGE ZONDAG

Maar niet in je eentje! Op een zaterdag met vrienden is even goed. Fins kegelen wordt alsmaar populairder in ons land op zonnige zomerdagen en het zou jammer zijn mocht je het eens niet proberen. Deze gezellige activiteit zorgt ongetwijfeld voor veel plezier en gelach met vrienden of familie.

FINS KEGELSPEL

HOE WERKT DIT SPELLETJE?

Dit authentieke Finse spel vindt zijn oorsprong in een ander werpspel, het kyykkä, dat veel meer inspanning vraagt, aangezien je een houten knuppel tot 85 cm lang en 8 cm diameter moet wegwerpen.

Het is dus gebaseerd op die sport en spreekt een groter publiek aan, want er is geen minimumleeftijd of bepaalde fysieke conditie vereist.

Het principe is eenvoudig: 2 teams (bestaande uit minstens 1 speler per team) nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd met als doel een kegel te gooien naar andere kegels met een nummer op. Als je één enkele kegel omgooit, dan verdien je het aantal punten aangeduid op de kegel. Gooi je er meerdere om, dan telt het aantal kegels dat je hebt omgegooid als puntenaantal.

Voorbeeld

Je gooit 5 kegels omver: je krijgt 5 punten.

Je gooit enkel de kegel met nummer 7 omver: je krijgt 7 punten.

Doel van het spel is om als eerste 40 punten te scoren. Ga je daarover, dan val je terug op 20 punten. De speler die als eerste 40 punten behaalt, wint het spel.

Met dit instructiefilmpje krijg je snel de spelregels onder de knie.

Jeu de Quilles Finlandaises Geologic

DE MOBIELE APP

Ontdek Fins kegelen dankzij onze mobiele app, verkrijgbaar voor iOS en Android. Zo kan je als je even tijd hebt dit leuke behendigheidsspel ontdekken en spelen waar je maar wilt. Deel je beste score op sociale netwerken, daag vrienden uit en neem het dan in het echte spel tegen elkaar op.

Ons Finse kegelspel is perfect als activiteit onder vrienden, in het park of tijdens een barbecue. Gegarandeerd fun!

Download hier de app: