NL
NL

HANDVERWARMERS EN VOETVERWARMERS OM DE WINTERKOU TE BESTRIJDEN

Gedaan met koude handen en voeten!

Warmers aptonia

De tijden waarin we het moesten stellen met een warmwaterkruik om ons warm te houden in de winter, zijn gelukkig voorbij. Tegenwoordig kan je zelfs buiten sporten zonder last te krijgen van de koude, dankzij hand- en voetverwarmers die je op je lichaam kan dragen. Welke verschillende soorten handverwarmers en voetverwarmers er zijn en wat ze precies doen, lees je hier.

ELEKTRISCHE HANDVERWARMERS

Handverwarmers of hot packs, zoals ze ook genoemd worden, heb je in 2 variaties: elektrische en chemische. Elektrische hand- en voetverwarmers zijn minder geschikt voor outdoortoepassingen, omdat ze werken met een batterij. Daardoor zijn ze vrij zwaar – te zwaar om ermee te sporten, bijvoorbeeld. Ze lenen zich beter voor toepassingen binnen huis: het bed verwarmen, je voeten warm houden terwijl je op de sofa een boek leest, of je handen warmen terwijl je televisie kijkt …

ski_handwarmers_aptonia_wedze

CHEMISCHE HANDVERWARMERS EN VOETVERWARMERS

Ideaal voor de wintersportfanaten die stiekem toch een beetje last hebben van de kou, zijn chemische handverwarmers. De handverwarmer van Aptonia genereert warmte door de chemische reactie die ontstaat wanneer hij met lucht in contact komt. Hoe je zo’n verwarmer gebruikt? Simpel: je haalt de handverwarmer uit de verpakking, schudt er eventjes mee en vervolgens plaats je hem op de plek van je lichaam die je wil verwarmen. Je kan de handverwarmer bijvoorbeeld in je handschoenen steken om die ijskoude vingers te ontdooien, of je plaatst een voetverwarmer onder je voetzolen, wanneer je last hebt van koude tenen.

HERBRUIKBAAR

Het voordeel van de chemische handverwarmers is dat ze heel lang meegaan. Eén hot pack blijft warm gedurende 5 tot 10 uur. Het is ook mogelijk om de verwarmers te bewaren wanneer je klaar bent met je sportactiviteit en de pack nog niet is uitgewerkt: stop ze in een plastic zak, die je goed afsluit en daarna weer in de originele verpakking van de packs steekt. De volgende keer haal je de handverwarmers er weer uit en gebruik je ze tot ze uitgewerkt zijn.

ski_chaufferette_utilisation_aptonia_wedze