NL
NL

HET BELANG VAN COMFORTABELE BASKETBALKLEDING

Om te trainen en in goeie omstandigheden deel te nemen aan competitiewedstrijden moet een basketspeler comfortabele en aangepaste kleding dragen. Wanneer je tijdens het basketten niet de juiste kledij draagt, heb je daar tijdens het spelen last van en voel je je ongemakkelijk. Een sportuitrusting moet de prestaties bevorderen en niet tegenwerken. Hierbij een aantal tips met betrekking tot basketbalkleding:

comfortabele basketbalkleding

ONDERHOUD VAN JE BASKETBALKLEDING

Net zoals bij andere sporten, zijn ook bij basketbal de fysieke inspanning en de voorbereiding van groot belang. Maar geschikte kleding is dat net zo goed. Voor een training of een wedstrijd is het dus van groot belang om je uitrusting te onderhouden en te controleren. Voor een optimaal comfort, moeten je shirt, broeken, kousen,… proper en droog zijn. Het is namelijk belangrijk dat je lichaamstemperatuur niet te hoog oploopt en het zweet wordt afgevoerd. Was je basketbalkleding dan ook na iedere training of wedstrijd en laat ze goed drogen.

crossover
keuzen van basketball kleding

HOE KIES JE DE JUISTE KLEDING?

Bij het kiezen van je tank en short moet je ervoor zorgen dat je bewegingsvrijheid zo groot mogelijk is. De voornaamste aandachtspunten? Kleding die ‘ademt’, licht is, snel droogt en die je snel kan wassen.

~Voor kinderkleding kies je best kleding die aan zijn of haar niveau is aangepast. Kinderen groeien zienderogen. Kies dan ook een tank, short en schoenen die aan hun grootte zijn aangepast om alle mogelijke blessures te vermijden.