NL
NL

HET GEHEIM VAN DE DRIE LAGEN

De winter is in aantocht! Hoog tijd om je ski’s of snowboard van stal te halen en je voor te bereiden op je wintersportvakantie. Om comfortabel van de piste te glijden, mag je het niet te koud maar ook niet te warm hebben. De juiste wintersportkledij is daarvoor cruciaal. Ontdek onze tips en maak de juiste keuze!Iedereen heeft zijn favoriete discipline tijdens wintersportvakanties: piste, freestyle, freeride, ... Maar er is maar één manier om je tegen de koude te beschermen:het drielagensysteem. Het combineert comfort en functionaliteit!

Het geheim van de drie lagen

EEN LAAG OM VOCHT AF TE DRIJVEN

Thermisch ondergoed vormt de basis van het drielagensysteem. Het thermisch ondergoed komt rechtstreeks in contact met de huid en zorgt ervoor dat het zweet wordt afgevoerd. Zo blijft je lichaam droog en krijg je het niet koud. Er wordt als het ware een ‘microklimaat’ rond je lichaam gecreëerd. Veel effectiever dan het zoveelste katoenen T-shirt!

ski_2_warm_new_f_grijs_wedze
ski_mid_warm_500_f_grijs_rose_wedze

EEN ISOLERENDE LAAG 

De tussenlaag bestaat uit watten, dons, wol of fleece. Het heeft een isolerende werking en zorgt ervoor dat er een laag warme~lucht rond het lichaam ontstaat. Op die manier ben je optimaal beschermd tegen de koude. Door in de dikte van deze isolerende laag te variëren, speel je perfect in op de gevoelstemperatuur.

EEN LAAG DIE JE TEGEN WEER EN WIND BESCHERMT

De derde laag van wintersport- kleding fungeert als een soort schild. Deze beschermt je tegen sneeuw, wind, regen en andere extreme weersomstandigheden. Ski-jassen en skibroeken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren~en uitvoeringen, garanderen het ademend vermogen en zijn tegelijk water- en winddicht. Comfort~en bewegingsvrijheid zijn hierbij belangrijke aandachtspunten.

ski_veste_w_slide_700_oranje_wedze