NL
NL

WAAROM EN HOE JE OGEN BESCHERMEN IN DE BERGEN?

In de bergen is het heel belangrijk om je ogen te beschermen. Wij vertellen je waarom en leggen uit hoe je je ogen tijdens de wintersport kunt beschermen.

ski de piste homme debutant

WAAROM JE OGEN BESCHERMEN ?

AARZEL NIET LANGER !

Je snapt het, bij wintersporten worden je ogen veel meer blootgesteld aan de schadelijke gevolgen van uv-stralen. Dat gevaar is zelfs aanwezig als je in de schaduw van een parasol zit of als het bewolkt is.

Je ogen niet beschermen in de bergen is vragen om pijnlijke oogletsels, of zelfs een vroegtijdige veroudering van de ogen.

Onze huid waarschuwt ons met zonnebrand wanneer de zon te fel is, maar onze ogen kunnen uv-stralen niet zien of voelen. Vaak is het dus te laat wanneer je de eerste pijn begint te voelen!

HOE JE OGEN BESCHERMEN TEGEN DE ZON ?

Een skibril is de beste, om niet te zeggen de enige, bescherming tegen de reflectie en de gevaren van zonnestralen.

In tegenstelling tot een gewone zonnebril omsluit een skibril het gezicht volledig, zodat zonnestralen niet door kunnen.

Bovendien biedt de skibril een doeltreffende bescherming tegen koude en wind, en heb je met een skibril beter zicht. Het wordt dus sterk aangeraden om op de skipiste een skibril te dragen om je ogen te beschermen!

Die aftekening op je gezicht zal je erbij moeten nemen, denk maar dat die een mooie herinnering is aan je skivakantie! Je hoeft enkel nog maar je skibril te kiezen, en dan kan je in alle veiligheid van je wintersport genieten.

masque_ski_wedze