NL
NL

HOE JE GOLFHANDSCHOENEN ONDERHOUDEN?

Hoe kun je vermijden dat je handschoen hard wordt en barstjes vertoont? Dat ze in een bolletje opgerold blijft? Volg onze tips!
Hoe kun je vermijden dat je handschoen hard wordt en barstjes vertoont? Dat ze in een bolletje opgerold blijft? Volg onze tips!

header-golfhandschoen-onderhouden

Doe ze na elke slag uit

Ervaren golfers doen dit uit gewoonte, maar beginners vaak nog niet: hun handschoen uitdoen na elke slag. Op die manier kunnen de vezels ademen en vermijd je dat er transpiratiegeurtjes in de stof doordringen.

Bewaar je handschoen plat

We zien regelmatig dat golfers hun handschoen in een bolletje onderaan in hun tas stoppen na een partijtje of een training op de practice. Om je handschoen in goede staat te houden en te vermijden dat ze in elkaar zit en plooien vertoont, dien je ze plat te bewaren. Op die manier drogen ook alle naden even goed.

Leg je handschoen niet in de buurt van een warmtebron

De beste manier om ervoor te zorgen dat je handschoen als nieuw blijft, is om ze op kamertemperatuur te laten drogen in een goed verluchte ruimte. Vermijd warmtebronnen, want deze doen de handschoen verharden, doen het leer kraken of de synthetische stof smelten.

Leer of synthetisch materiaal, hetzelfde onderhoud?

Synthetische handschoenen kunnen in de machine worden gewassen, volgens de wasvoorschriften op het label. Leg ze vervolgens plat de drogen uit de buurt van een warmtebron.

Leren handschoenen kunnen niet gewassen worden. Je kunt ze na gebruik plat laten drogen aan de lucht. Het is normaal dat het leer hierna harder zal zijn, maar als je ze opnieuw draagt, zal de warmte van je hand ervoor zorgen dat de vezels van het leer verslappen. Met de tijd zal het leer van je handschoen losser beginnen aanvoelen. Check dus goed je maat voor je een handschoen koopt.

Deze tips zullen je misschien ook interesseren: