NL
NL

HOE KIES IK DE JUISTE DARTS?​​​​​​​

Darts is meer dan een leuke zondagse bezigheid onder vrienden met een glas bier in de hand. Het is een volwaardige sport waarvoor je het juiste materiaal nodig hebt om ten volle van het spel te genieten.

Hoe kies ik de juiste darts?

Volg deze gids om de juiste dartpijlen te kiezen.

darts_punt_staal_geologic

Elke dart bestaat minstens uit een punt bevestigd op een plastic of metalen barrel, met aan het uiteinde een veer of flight. Dartpijltjes bestaan in verschillende kleuren en materialen, maar moeten allemaal maximum 20 cm lang zijn en 50 gram wegen.

PUNT

Er bestaan verschillende soorten punten, gemaakt van plastic (nylon, …) of staal (messing, …), de lengte varieert tussen 15 en 60 mm.

BARREL

De barrel van een dart is het middelste deel dat de speler vasthoudt bij het werpen. Hij kan verschillende vormen hebben (smal, gegroefd) en in verschillende soorten metaal zijn (messing, koper, wolfraam).

FLIGHTS

Er bestaan vele vormen van flights, hun belangrijkste doel is om de dart te stabiliseren tijdens de vlucht. Ze zijn veelal vervaardigd van polyester of stof.

Gezien de verschillende kenmerken van de darts, de vele spelposities en werpstijlen, kan je best enkele modellen uitproberen om te zien welke darts het best bij jou passen: hoe liggen ze in de hand, hoe voelen ze aan bij het werpen, grip, stabiliteit tijdens het vliegen, uitzicht, gewicht enz.

Hoe kies ik de juiste darts?

ANTOINE

DECATHLON WAVER

Ik raad je aan om eerst een aantal pijltjes te testen voor je een keuze maakt, zo ervaar je zelf de eigenschappen van de verschillende types.