NL
NL

Snelwandelen mag dan een zeer toegankelijke sport zijn, het vraagt ook een fysieke inspanning (al naargelang van je doelstelling wandel je 5 tot 10 km/u) en dus een aangepaste uitrusting. Tijdens het wandelen maakt je voet namelijk een specifieke beweging die verschilt van andere sporten. Je voet landt op de hiel, rolt dan diagonaal af zonder van de grond te komen en duwt vervolgens af bij je grote teen.

DE BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN VAN EEN GOEDE SPORTIEVE WANDELSCHOEN

De schoenen voor sportief wandelen spelen in op de verschillende cruciale behoeften van je voet. Twee eigenschappen zijn essentieel, ongeacht je niveau:

KIES SCHOENEN DIE AANGEPAST ZIJN AAN JE NIVEAU

Als je damesschoenen of herenschoenen kiest voor het sportief wandelen, hou je dus best rekening met deze twee criteria: de schokdemping en de voetafrol. Een ander element waar je best rekening mee houdt, is het trainingsniveau dat je wilt bereiken:

Ben je een recreatieve wandelaar, concentreer je dan op de schokdemping en de voetafrol. Een model dat je eventueel kan bekoren: de Propulse Walk 100.

Ben je een regelmatige wandelaar, dan kan je kiezen voor schoenen zoals de Propulse Walk 200. Deze schoenen zijn uiterst bestendig tegen wrijving en slijtage, waardoor ze ook langer meegaan.

Ben je tot slot een intensieve wandelaar, dan raden we schoenen aan zoals de Propulse Walk 400. Deze schoenen bieden niet alleen schokdemping en een ondersteunde voetafrol maar ze zijn ook duurzaam en ademen goed voor een optimale training. Bovendien zijn ze uitgerust met uiterst aangename binnenschoenen zonder naden om blessures te voorkomen.

Hoe kies ik de juiste schoenen voor sportief wandelen?

EEN EXCLUSIEF CONCEPT VOOR SPORTIEVE WANDELSCHOENEN: DE PROPULSE WALKING TECHNOLOGY

Deze exclusieve technologie is verwerkt in de sportieve wandelschoenen van het Newfeel-gamma Propulse Walk. Dankzij deze technologie krijgen je stappen meer stuwkracht voor een nog beter gevoel tijdens het trainen. Bovenop de schokdemping en de voetafrol heeft deze technologie nog drie troeven:

Een afgeschuinde hiel om snel contact met de grond te maken.

Een zone met grip om je voetafrol op de grond te begeleiden.

Een afzetzone onder de grote teen voor meer stuwkracht en om slijtage te beperken; die plaats wordt tijdens het snelwandelen namelijk enorm belast.

Julien est chef de produit pour les chaussures de marche sportive adulte.

Julien

PRODUCTMANAGER SPORTIEF WANDELEN VOLWASSENEN

Bij Newfeel werpen we al onze passie in de schaal bij de ontwikkeling van onze schoenen. Vanaf het eerste prototype tot de tests op het terrein doen ontwerpers, ingenieurs en productmanagers er elke dag opnieuw alles aan om wandelaars alle plezier te bezorgen dat ze verdienen.