NL
NL

De keuze van een fairway wood wordt gemaakt op basis van twee criteria: de verstelbaarheid en flexibiliteit van de schacht.

VERSTELBARE CLUBS

Er zijn verschillende soorten faiway woods afhankelijk van het spelniveau. Als beginner heb je een lichte en tolerante club nodig. Dankzij het brede clubhoofd en de soepel shaft, kun je de bal gemakkelijk wegslaan. Golf je regelmatig, dan heb je juist afstand en precisie nodig, dit vergt een hele andere club. Door het aanpassen van de loft (positie van het clubhoofd), kan je als golfer de baan van de bal veranderen afhankelijk van je persoonlijke wensen.

Hoe kies ik een fairway wood ?
flexibiliteit_shaft

DE FLEXIBILITEIT VAN DE SHAFT

De flexibiliteit van de shaft wordt aangeduid met letters en gaat van de meest buigzame L (Lady) tot de minst buigzame XS (extra stiff). Hoe langzamer je slag (of swing), hoe buigzamer je shaft moet zijn. De flexibiliteit geeft namelijk extra snelheid aan je slag en kan je slag meer afstand geven.

De juiste buigzaamheid van een shaft geeft een golfer het meeste rendement op basis van zijn of haar slag en swing. Met een flexibele shaft zal een golfbal sneller geneigd zijn om hoogte te maken (met voldoende impact en geopend blad).

ls je een beginner bent, focus op een vergevingsgezind fairway wood met een gemiddelde schacht. Je bal zal eenvoudiger opstijgen waardoor je meer plezier in het spel zult hebben !