NL
NL

HOE KIES IK EEN HOCKEYBAL?

.

balle de hockey

KIES IK VOOR EEN GLADDE BAL, OF EEN ‘DIMPLE’ BAL?

Een gladde bal is geschikt voor zandingestrooide hockeyvelden. ‘Dimple’ ballen (ballen met kleine ronde gaatjes) zijn geschikt voor watervelden aangezien deze bal beter hecht aan zowel veld als stick onder vochtige omstandigheden.

Hoe kies ik een hockeybal?

TRAININGS- OF WEDSTRIJDBAL?

We hebben hockeyballen geschikt voor training én ballen waarmee je meer gevoel, precisie en snelheid kunt creëren, ideaal voor wedstrijden.

WAT NOG MEER?

• de Mini bal. Dit is een standaard afmeting hockeybal, maar lichter. Deze is zodoende geschikt voor jonge kinderen die hiermee het spel kunnen ontdekken.~• De Straathockeybal, beschikbaar in het geel en oranje. Deze is kleiner en lichter dan een normale hockeybal. Hiermee kun je op straat, in de tuin of waar dan ook spelen!~• Funny ballen. Ballen met kleurtjes en design, speciaal voor kinderen én handig om je eigen bal te herkennen op de hockeyclub!

Hoe kies ik een hockeybal?

Hoe wordt een hockeybal gemaakt?

Een hockeybal wordt gemaakt van solide of hol plastic. In de hoogste regionen van het hockey, wordt gespeeld met een bal die gevuld is met kurk of rubber.

De samenstelling van een bal, de combinatie van plastic en de binnenzijde (hol, kurk of rubber) heeft invloed het spel; harde, of zachte rebound van de stick, makkelijk of moeilijker te controleren.