NL
NL

HOE KIES IK EEN SKATEBOARD?

Van een skateboard voor beginners~ tot een meer technisch skateboard voor ~gevorderden...

Er is een skateboard voor elk niveau.

Maar hoe maak je nu de juiste keuze?

skateboard_decathlon_comment_choisir_sa_planche_de_skate_?

Beginnende skaters breken zich vaak het hoofd ~over de aankoop van hun eerste skateboard. Decathlon wil je graag helpen om de beste keuze te maken.

In dit artikel leggen we je uit waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste moet je een onderscheid kunnen maken tussen skateboards ~voor beginners en technische skateboards voor gevorderden.

JE NIVEAU

Decathlon biedt drie verschillende skateboards naargelang je niveau:

EEN SKATEBOARD VOOR KINDEREN

Deze skateboards zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar die de sport willen ontdekken. Ze leren eerst om recht te blijven staan op een skateboard, daarna om een voet op de grond te zetten om uiteindelijk alleen vooruit te gaan. De oefeningen dienen om de balans te vinden tijdens het rijden en om vervolgens de eerste bochten te maken. Je kunt het een beetje vergelijken met een kind dat leert fietsen.

De skateboards voor kinderen van Decathlon helpen kinderen om hun balans te vinden terwijl ze hun eerste stappen op het skateboard zetten. Het is niet de bedoeling om tricks te doen maar om al spelenderwijs vertrouwen te krijgen bij het afzetten, draaien, stoppen, ... Nadat je kind die technieken onder de knie heeft, kan hij of zij zich op een discipline toespitsen. Denk aan longboard en cruisen voor kleine snelheidsduiveltjes of het traditionele skateboarden met tricks.

Skateboard_découverte_play_120_decathlon

ONZE SKATEBOARDS VOOR KINDEREN

SKATEBOARD VOOR BEGINNERS

Skateboards voor beginners zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Ze zijn een uitstekende keuze voor iedereen die de eerste tricks wil leren op de verschillende modules van een skatepark.

De modellen van het gamma 'COMPLETE' zijn ontwikkeld en bedacht voor iedereen ouder dan 12 jaar.

De MID 500 is het perfecte board voor beginners. Het is een uitstekend voorbeeld van een stevig en betaalbaar board. Een must-have om nieuwe tricks te oefenen!

Skateboard voor beginners

ONS GAMMA VOOR BEGINNERS

SKATEBOARD VOOR GEVORDERDE SKATERS

De gevorderde skater is een rider die al enkele maanden, zelfs enkele jaren skateboardt. Meestal staat hij of zij meerdere keren per week op het board. Het materiaal zal dan ook sneller verslijten. Ervaren skaters grijpen dan ook terug op reserveonderdelen: deck, trucks, wielen, lagers, ... Naast volledige skateboards ontwikkelt Decathlon daarom zijn eigen decks om het beste glijvermogen te bieden voor een ongelofelijke prijs.

De grootte van het deck is belangrijk omdat de gevorderde skater een voorkeur zal hebben voor street, park en/of carving. Skaters die in een bowl skaten hebben de neiging om een maat boven 8.25” te kiezen, terwijl een street-skater zal kiezen voor een minder breed board, vanaf 7.75”.

Uiteraard is dit slechts een indicatie. Een gevorderde rider zal na verloop van tijd voor zijn eigen configuratie kiezen. De grootte van de voeten, de lengte van de persoon en het lichaamsgewicht zijn ook factoren om rekening mee te houden.

Skateboard voor gevorderden deck 100 decathlon

Ben je klaar om je in je nieuwe avontuur te storten?

Vergeet niet dat het bij skateboarden vooral om plezier draait!

ONTDEK ONZE ANDERE SKATEBOARDTIPS