NL
NL

HOE KIES IK EEN SNOWBOARD VOOR KINDEREN?

Veel kinderen dromen ervan om te leren snowboarden.  Vandaag bestaat er materiaal op maat van kinderen, aangepast aan hun niveau. Hoe kun je nu het juiste snowboard kiezen voor je toekomstige rider? Ontdek al onze tips om je hierbij te helpen!

snowboard voor kinderen

ENKELE SNELLE TIPS

1. Een kindersnowboard wordt gekozen op basis van de lengte van het kind

2. Snowboardboots worden gekozen op basis van de schoenmaat van het kind

3. Snowboardbindingen worden gekozen op basis van de gekozen schoenmaat

WELKE MAAT SNOWBOARD VOOR JE KIND?

Om de maat van een kindersnowboard te kiezen moet je vooral rekening houden met de lengte van je kind.

Een klein board biedt een goede wendbaarheid. Zo kan je kind zelfzeker leren snowboarden en zal het snel vorderingen maken. Een groter board is moeilijker te hanteren.

Ja, maar kinderen groeien gemiddeld 6 cm per jaar! En je voelt er waarschijnlijk niet veel voor om elk jaar een nieuw snowboard te kopen?

Een goed compromis is dan een board dat 10 tot 20 cm kleiner is dan je kind. Zo kan hij het board een aantal seizoenen gebruiken. Bovendien zijn er boards met twee posities voor de bindingen. Als je kind flink gegroeid is, zet je de bindingen eenvoudigweg wat verder uit elkaar.

De tabel hieronder kan je helpen bij de keuze van de juiste snowboardmaat voor je kind:

snowboard_enfant

DE MAAT VAN HET BOARD HANGT AF VAN DE LENGTE VAN HET KIND (+/- 5 CM)

hoe kies ik een snowboard voor kinderen?

TIP VAN WED’ZE

Geen meter bij de hand? Plaat het board rechtop naast je kind. Het moet ergens tot tussen de bovenkant van de hals en de neus komen

TWIN TIP EN ROCKER: HET WINNENDE DUO BIJ DE KINDERSNOWBOARDS

Het twintip snowboard is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor de kindersnowboards. Het is een board waarvan de voor- en achterkant symmetrisch zijn. Zo glijdt het board even gemakkelijk naar voren als in "switch" (achteruit). Met een twintip zal je kleine snowboarder al heel snel op zijn gemak kunnen snowboarden in de twee richtingen!

Bij "rocker" staat het board voorbij de bindingen aan beide kanten iets omhoog. Die vorm beperkt kantfouten (en dus valpartijen!) op de vlakke gedeeltes van de piste, en maakt het tegelijk gemakkelijker om bochten te nemen.

Combineer die twee technologie├źn wanneer je een snowboard kiest voor je kind, zo maak je het snowboarden en het hele leerproces veel gemakkelijker voor hem!

snowboard_twintip_fixation

SNOWBOARDSCHOENEN KIEZEN VOOR JE KIND

Snowboardschoenen zijn groot en wat stijf, dat is normaal! En precies daarom is het soms moeilijk om zeker te zijn van de juiste schoenmaat. Deze twee tips kunnen je hierbij helpen:

- Als je de binnenschoen uitneemt, dan kan je de tenen van je kind aanraken en controleren of er nog wat plaats over is of niet.

- Heeft de schoen geen binnenschoen, haal dan de inlegzool (binnenzool) eruit en plaats de voet van je kind erop. Er moet 10 mm plaats zijn tussen de grote teen en het einde van de zool.

Die kleine ruimte van 10 mm is heel belangrijk. Omdat lucht een warmte-isolator is, zorgt die kleine ruimte ervoor dat je kind gegarandeerd lekkere warme voeten heeft!

ski_macaron_boots_enfant

TIPS VAN WED'Z

Voor wat het soort schoensluiting betreft, kies je beter niet voor de klassieke te knopen veters, want dat is te ingewikkeld voor kleine kinderen. Kies eerder voor een snelle en gemakkelijke sluiting.

SNOWBOARDBINDINGEN KIEZEN VOOR KINDEREN

De keuze van de maat van de binding hangt af van de maat van de snowboardboots. Voor elke binding wordt een aangewezen schoenmaat vermeld.

Bijvoorbeeld S = 34 – 38. Een binding met maat S wordt gebruikt voor skischoenen met de maten 34 tot 38.

Zoals je ook je schoenen past om de juiste maat te kunnen kiezen, raden wij je aan om de binding met je skischoenen aan te passen. Zo ben je zeker van de juiste maat.

snowboard_enfant

Nu nog een helm, eventueel een rugbescherming, nog even samen met je kind de basisgedragsregels op de piste doornemen, en hij is klaar om te genieten van de poedersneeuw!