HOE KIES JE DE JUISTE AQUASHOES?

Er bestaan talrijke types waterschoenen. Je hebt er met verschillende zooldiktes, met kleine of grote noppen, al dan niet met een klittenband. We helpen je waterschoentjes kiezen!

Hoe kies je de juiste aquashoes?

CRITERIA OM AQUASHOES OF WATERSCHOENEN TE KIEZEN

ONDERSTEUNING VAN DE SCHOEN

De meeste aquashoes hebben geïntegreerde, elastische bandjes. Wil je gepersonaliseerde steun? Kijk dan eens naar modellen met verstelbare bandjes, die je op elk moment naar believen en preciezer kunt aanpassen.

DEMPING VAN DE SCHOEN

Voor meer comfort en demping zijn er ook aquashoes met een binnenzool in EVA. Zij hebben een dikte van 1 tot 2 centimeter en zitten heel comfortabel, zodat je probleemloos grote afstanden kunt afleggen over kiezel en steentjes.

GRIP VAN DE ZOOL

De buitenzool is voorzien van noppen, om het risico op uitschuivers te beperken. Dunne zolen met kleine nopjes zijn heel comfortabel op zand, en toch heel polyvalent. Om op rotsen te lopen kies je beter voor aquashoes met een dikkere zool en grotere noppen. 

Alexandre, Verkoper duikartikelen bij Decathlon Toulon

ALEXANDRE

Uw duikspecialist.  Duiker niveau 3.

Om zo lang mogelijk van je aquashoes te genieten, spoel je ze best na elke gebruik af met zoet water. Laat ze drogen uit de zon.Na je vakantie mag je ze in de wasmachine wassen, op een lauw programma. Zo fris je meteen ook de kleuren op. Berg ze daarna plat op, op een droge, donkere, koele plek.Klaar voor volgende zomer!