NL
NL

HOE KIES JE DE JUISTE POMP VOOR EEN OPBLAASBARE KAJAK?

Opblaasbare kajaks nemen weinig plaats in en spreken vooral occasionele gebruikers aan. Lees ons advies om het juist pompmodel voor jouw kajak te kiezen.

kajak-pomp-kiezen

DE VOETPOMP 

Deze pomp is de meest compacte oplossing en is gemakkelijk mee te nemen. Het duurt echter langer om elke luchtkamer op te blazen en je been wordt er snel moe van.

Een voetpomp is vooral geschikt om een matras of een strandbootje op te blazen. Dit pompmodel is wel nuttig voor mensen met rugproblemen.

Opgelet: aangezien een voetpomp geen manometer heeft, kan je kajak te weinig of te hard opgeblazen zijn.

opblaasbare-kajak-voetpomp
opblaasbare-kajak-dubbelwerkende-handpomp

DE DUBBELWERKENDE HANDPOMP

Deze pomp levert lucht wanneer je de handgreep omlaag duwt én omhoog trek (dubbelwerkend), waardoor het opblazen sneller gaat. Dit pompmodel is in verschillende grootten verkrijgbaar. De kleinste nemen minder plaats in, maar zijn minder efficiënt om elke luchtkamer op te blazen omdat het geleverde luchtvolume kleiner is. Je rug wordt ook meer belast, want je moet veel buigen om de pomp te bedienen. Met een hoger model is je kajak sneller opgeblazen en ziet je rug minder af. Opgelet: als je handpomp geen manometer heeft, is het mogelijk dat je kajak te weinig of te hard opgeblazen is. Je kunt een afzonderlijk verkrijgbare manometer toevoegen, maar die moet wel compatibel zijn met de pomp.

DE ELEKTRISCHE POMP 

Als je vindt dat handmatig opblazen niet per se een goede opwarming is voor het kajakken, of als je het gewoon te lastig vindt, kun je kiezen voor een elektrische pomp die je kunt aansluiten op de aansteker van je auto. Stel de gewenste druk in op het display, druk op "on" en na een paar minuten is de luchtkamer automatisch opgeblazen. Doorgaans moet je de motor van je auto laten draaien om te vermijden dat de accu leegloopt. Sommige pompen werken ook op herlaadbare batterijen, maar die kosten al gauw meer dan 200 euro€.

opblaasbare-kajak-elektrische-pomp
diego

DIEGO

Productmanager kajak

Om het plezier en de positieve effecten van peddelsport toegankelijk te maken, ontwikkelt en ontwerpt het merk Itiwit producten waarmee je je evenzeer in je sas voelt op het water als aan wal. De artikelen van het merk Itiwit zijn compact, makkelijk op te bergen, erg licht en vlot mee te nemen op al je tochtjes op het water, alleen of met het hele gezin!

DEZE TIPS KUNNEN INTERESSANT ZIJN VOOR JOU