HOE KIES JE DE JUISTE UITRUSTING OM OP INKTVIS TE VISSEN?

.

inktvis

DE ESSENTIE:

HOUD CONTACT

Het is belangrijk dat je in contact blijft met je kunstaas als je op inktvis vist, en dat je de zeebodem goed aanvoelt. Daarom wordt het gebruik van een gevlochten lijn sterk aanbevolen. Een gevlochten lijn van 10/100 tot 16/100 is dan perfect geschikt. We raden je ook aan om een onderlijn in fluorocarbon te gebruiken, afhankelijk van de plaats waar je gaat vissen. Hoe meer obstakels (rotsen, dammen, schelpen), hoe meer het gebruik van een onderlijn nodig is om bestand te zijn tegen het schuren. Hiervoor raden we je aan om een fluorocarbon onderlijn van 30/100 of 40/100 te gebruiken.

KUNSTAAS (INKTVISPLUGGEN)

Klassiek kunstaas met enkele haken of driehaken is niet geschikt om op koppotigen te vissen. Er bestaat aangepast kunstaas voor het vissen op inktvis, dat we inktvisplug noemen. Dit kunstaas heeft als kenmerk dat het achteraan veel haken heeft. Op die manier blokkeer je de tentakels van de inktvis, waardoor je hem gemakkelijker kunt ophalen. Het is beschikbaar in verschillende maten, van 1.0 tot 3.5. Hoe hoger het cijfer, hoe dikker de inktvisplug. Je dient de grootte van je kunstaas aan te passen aan de grootte van de aanwezige inktvissen (kleine inktvissen -> klein kunstaas en omgekeerd).

MONTAGE

Om ervoor te zorgen dat je in contact blijft met de zeebodem, raden we je aan om je montage van een loodje te voorzien, met een aangepast gewicht volgens de bodem en de stroming. Voel je de bodem niet, gebruik dan een zwaarder loodje.

Ebika montage