NL
NL

HOE KIES JE EEN VOUWFIETS?

.

Een vouwfiets kiezen

Wie met een vouwfiets rijdt, doet aan sport tijdens verplaatsingen en ook tijdens het weekend. Met een vouwfiets kun je tijd besparen, de stad herontdekken en nieuwe locaties verkennen. Bovendien neemt een vouwfiets weinig plaats in en kun je hem zo goed als overal kwijt. Ontdek met welke criteria je rekening moet houden om de juiste keuze te maken. De keuze van een vouwfiets hangt af van je gebruik, het aantal versnellingen en het frametype.

GEBRUIK

Af en toe: Je gebruikt de fiets meermaals per maand als het weer meevalt en op vlak terrein. Regelmatig: Je gebruikt de fiets meerdere keren per week, ongeacht het weer en de eventuele hoogteverschillen. Je gebruikt de fiets in combinatie met andere transportmiddelen.

AANTAL VERSNELLINGEN

1 versnelling: als je geen hellingen moet nemen onderweg, zal een fiets met een enkele versnelling het nodige rendement leveren voor een aangename fietservaring. Een fiets met slechts één versnelling vergt ook minder onderhoud dan een fiets met een derailleur.

6 of 7 versnellingen: als je hellingen moet nemen op je trajecten, kun je met versnellingen je inspanningsniveau regelen zodat je niet te veel transpireert. Wie vaak te maken krijgt met hellingen of met een relatief sterke hellingsgraad, zul je minder inspanningen moeten leveren met een elektrische fiets.~ 

versnellingen vouwfiets
vouwfiets

FRAMETYPE

Kies het frametype volgens het gewenste gewicht. Deze factor is belangrijk, zeker als je de fiets regelmatig gebruikt in combinatie met het openbaar vervoer. Hoe lichter het frame, hoe gemakkelijker je de fiets kunt meenemen. Aluminium is lichter dan staal en vormt dan ook het beste compromis.~ 

ELEKTRISCHE FIETS

Elektrische trapondersteuning is een waar comfort tijdens het fietsen. Als je een lang traject moet afleggen en je doorgaans niet vaak sport, dan is een elektrische fiets de ideale oplossing. Je moet nog trappen, maar de fiets levert de inspanning in jouw plaats!

Elektrische vouwfiets