Ondanks zijn formaat is je surfboard bijzonder breekbaar, daarom is het heel belangrijk om hem goed te beschermen tegen schokken en tegen de zon. Zoek hiervoor zeker een hoes of boardbag die bij zijn afmetingen past. 
Surfboard sock, klassieke boardbag of een reisboardbag: ontdek hier de geschikte boardbag voor je gewone surfsessies en al je onvergetelijke surfreizen over de hele wereld!

De keuze is afhankelijk van de afmetingen van je board en het gewenste gebruik (dagelijks gebruik, om op te bergen, om te reizen, ...).

DE BOARDBAG KIEZEN DIE BIJ DE AFMETINGEN VAN JOUW BOARD PAST

De afmetingen van je board bepalen die van je boardbag.
Fish, shortboard, mini malibu, gun of longboard: er bestaat voor elk formaat een geschikte boardbag.

Houd zeker ook rekening met de vorm van je board: de neus van een shortboard bijvoorbeeld is smaller en spitser dan die van een mini malibu.

De boardbag moet dus goed de omtrek van je board volgen, en zelfs wat groter zijn als je ook je wetsuit, handdoek of surf poncho en surfschoenen erin mee wilt nemen. Dit is zeker een goed idee, want deze surf accessoires zorgen voor een extra bescherming van je board!

gamme 900 moes
Hoe kies je een boardbag?

ONTDEK HOE WEINIG PLAATS EEN BOARDSOCK INNEEMT

Een boardsock is volledig gemaakt van stof, en zorgt op die manier voor een dunne en lichte bescherming die weinig plaats inneemt.

Hij is ideaal om je surfboard tegen de zon en de resulterende vergeling te bescherming, maar kan ook nuttig zijn om te voorkomen dat de wax bij het in- en uitladen van je board plekken achterlaat op de binnenkant van je wagen.

Ze zijn echter niet geschikt voor elke situatie: een boardsock slorpt regenwater op, vangt eventuele schokken niet op en verzamelt nogal gemakkelijk takjes en twijgjes als je hem op de grond laat liggen. Maar opgevouwen past hij in een rugzak!

KIES BEST VOOR EEN KLASSIEKE BOARDBAG VOOR DE DAGELIJKSE BESCHERMING

De naam zegt het al: een reisboardbag is simpelweg onmisbaar voor al je reizen en surftrips!

Deze betrouwbare en efficiënte tas zal je bijstaan op je reis langs alle spots over de hele wereld, of je nu met de trein, de bus, het vliegtuig of de wagen reist. Het dikke schuim van 10 tot 12 mm zorgt voor een optimale bescherming tegen schokken. Met deze boardbag is je board helemaal klaar om de wereld te veroveren!

De keuze van je boardbag is ook afhankelijk van het aantal boards dat je wilt meenemen: in bepaalde modellen kan je 2 tot 3 boards kwijt. Zo ben je altijd klaar om te surfen, welke omstandigheden je ook tegenkomt op je volgende reis!

Deze reistas is voorzien van een handgreep, een draagriem en vakken binnenin om je accessoires in mee te nemen. Ideaal, want zo kan je al je materiaal in één tas meenemen!

De echte fanatiekelingen zorgen nog voor extra voorzorgsmaatregelen als ze hun board meenemen op reis. Net als hen kan je wat kleding of karton in de boardbag leggen om de neus, tail en rail van je board te beschermen, zeker als je gaat vliegen.

Het is waar dat de prijs van een reisboardbag nogal een investering is: houd er daarom bij de aankoop rekening mee dat je nog vooruitgang gaat boeken, en misschien nog andere boards zult gaan aanschaffen. De maat van je boardbag is dus niet alleen afhankelijk van je huidige materiaal, maar ook van het toekomstige!

KIES BEST VOOR EEN TRAVEL BOARDBAG VOOR ALS JE OP SURFTRIP GAAT

HOE BEREID JE JE BOARDBAG GOED VOOR OP EEN SURFTRIP ?

Reken zeker niet op het personeel van de luchtvaartmaatschappij om goed zorg te dragen voor je board...

We geven je enkele tips mee om je boardbag goed voor te bereiden.

Hoewel de boardbag zelf al een goede bescherming tegen schokken biedt, kan je niet voorzichtig genoeg zijn bij het vervoer van je board... (stel je eens voor dat de neus gebroken is bij aankomst op het vliegveld!).

Het is cruciaal om de neus (de voorkant), de tail (de achterkant) en de rails van je board goed te beschermen.

Dat doe je best door noppenfolie te gebruiken, maar ook je eigen materiaal (wetsuits, handdoeken, kleding) te benutten als extra bescherming.

VLIEGTUIGHOES 2 SURFBOARDS 7'2"

DEZE TIPS KUNNEN VOOR JOUW OOK INTERESSANT ZIJN