NL
NL

HOE KIES JE EEN GOLFSET VOOR BEGINNERS?

Je hebt een beginnerscursus golf gevolgd of je bent met een vriend de golfbaan op geweest? Nu ben je helemaal in de ban van de sport en je wilt met eigen materiaal beginnen! Als je wilt dat je swings (blijven) slagen, moet je wel de juiste clubs kiezen. We helpen je even verder.

header-kiezen-club-beginner-golf

Welke steel heb je nodig?

In de laatste jaren zijn de stelen van golfclubs steeds verder geĆ«volueerd. Ze zijn nu veel technischer en lichter dan vroeger. Als je net begint met golfen, kies je best voor lichte clubs, voor veel speelcomfort en om de bal gemakkelijk op te kunnen tillen. Zo zal je er meer plezier in hebben en dus blijven trainen. Let dus zeker goed op als je oudere clubs wilt kopen, controleer altijd of ze wel geschikt zijn.  De steel, ook wel "shaft" genoemd, van een club voor beginners is beschikbaar in twee verschillende materialen. Grafiet zorgt voor een lichte en gemakkelijk te spelen club en wordt daarom boven staal aangeraden voor beginners. Toch bieden wij in maat 2 ook clubs met een stalen shaft aan. Die zijn iets zwaarder en stijver, en daarom eerder geschikt voor fysiek sterkere spelers.

shaft-club-golf-beginner
set-club-golf-beginner

7, het ideale aantal clubs voor beginners

Die 7 clubs zijn zo uitgekozen dat er gemiddeld 15 meter tussen elke club zit. Dat is de aanbeveling van de golfinstructeurs waarmee wij samenwerken. Met deze 7 clubs kan je alle afstanden, van afslag tot de green, slaan. Je kunt de clubs ook per stuk kopen. Wij hebben ervoor gekozen om de traditionele halve set, met een putter, ijzers 5, 7, 9, SW en hout 3, niet aan te bieden. In de eerste plaats omdat de golfinstructeurs erop wezen dat de ijzer 5 en het hout 3 geen eenvoudige clubs zijn om mee te spelen. Daarnaast vonden wij het verschil in afstand tussen de SW en het ijzer 9 te groot.

Clubs voor jouw niveau

De clubhoofden zijn iets groter dan die van clubs voor gevorderde spelers, zodat je de club beter kunt plaatsen en de bal gemakkelijker weg kunt slaan. De clubs zijn wat lichter, zodat je gemakkelijker kunt bewegen. Het grotere clubblad maakt de clubs ook vergevingsgezinder voor off-centre slagen. Ten slotte hebben we nog 3 hulplijntjes aangebracht op de grips, zodat je kunt zien waar je je handen moet plaatsen.

driver-club-golf-beginner

Deze tips zullen je misschien ook interesseren: