NL
NL

Hoe kies je een ondershirt voor voetbal? 

De intensiteit van de inspanning en de weersomstandigheden zorgen ervoor dat de lichaamstemperatuur tijdens het spelen vaak verandert. Het is dus belangrijk dat je je lichaamstemperatuur onder controle houdt, zowel in de zomer als in de winter. 

ondershirt-voetbal

Met welke criteria moet je rekening houden bij de aankoop van een ondershirt om te voetballen of buiten een fysieke activiteit te beoefenen?  
We vertellen je er alles over …

Waar moet je rekening mee houden? 

Houd rekening met de volgende criteria als je een ondershirt kiest: de weersomstandigheden, het ademend vermogen, de warmtetoevoer, de aanwezigheid van verstevigde zones (bijvoorbeeld aan de ellebogen) en de aanwezigheid van duimopeningen. 

 

Hoe kies je een ondershirt voor voetbal?

De weersomstandigheden 

De weersomstandigheden vormen het eerste criterium. Er bestaan ondershirts die ontwikkeld zijn om te spelen in koud weer (tussen 7 en 20°C) en andere om te spelen in zeer koud weer (tussen -10 en 7°C). Die temperatuurschaal kan variëren buiten de aangegeven waarden, naargelang de temperatuurgevoeligheid van de speler. 

ondershirt-voetbal

Ademend vermogen en warmtetoevoer 

Ademend vermogen en warmtetoevoer zijn ook belangrijke elementen om rekening mee te houden. Het ondershirt, ook wel baselayer genoemd, voert de transpiratie af waardoor het lichaam droog blijft om de lichaamstemperatuur op 37°C te houden (het principe van de warmteregeling, hoger of lager naargelang de situatie). Zo heb je extra bescherming tegen de kou en blijven je huid en shirt droog. 

Naargelang het gekozen model heeft je shirt meer of minder ademend vermogen en kan het de warmte goed of minder goed vasthouden. Hoe hoger je in het gamma gaat, hoe beter het shirt is. 

 

Aanwezigheid van verstevigde zones

Naargelang de sport die je beoefent, kunnen verstevigde zones aan bijvoorbeeld de ellebogen of de heupen erg handig zijn. Zet je weleens graag een tackle in? Kies dan voor kleding met verstevigingen om de impact van het contact met de grond te beperken. De verstevigde zones zorgen er ook voor dat je kleding minder snel verslijt door het schuren van een tackle. 

ondershirt-voetbal
Duimopeningen

Met of zonder duimopeningen? 

Er bestaan ondershirts met duimopeningen waardoor je een deel van je handen tegen de kou kunt beschermen.

Nu weet je alles wat je moet weten om het perfecte ondershirt te kiezen. 

 

DE JUISTE UITRUSTING ZOEKEN

De producten zijn speciaal ontwikkeld om te voetballen en voor sporters die behoefte hebben aan technische kleding.

Hoe kies je een ondershirt voor voetbal?