HOE KLEED JE JE OM TE GOLFEN IN DE REGEN?

Je maakt je klaar om naar de start van de eerste hole te gaan en plots valt er een regenbui. Dat had je niet voorzien en nu ben je nat van kop tot teen. Je hebt zin om je favoriete sport te beoefenen, maar de weersomstandigheden zitten niet mee. Dan heb je een geschikte outfit nodig voor regenweer. Hoe kleed je je tegen weer en wind?

header-outfit-regen-golf
Hoe kies je je golfoutfit voor regenweer?

WAT BELANGRIJK IS

Comfort en bewegingsvrijheid

Je outfit moet je beschermen tegen de weersomstandigheden, maar mag je niet hinderen tijdens het spelen. Als je kleding te wijd of te strak zit, dan ben je niet in staat om een volledige swingbeweging te maken. Je kleding moet uit een rekbare stof bestaan, vooral aan de buigingszones zoals je knieƫn en je ellebogen. Kies de juiste kleding volgens je geslacht en vooral volgens je maat.

Waterdichtheid

Het belangrijkste is dat je outfit je droog houdt tijdens het hele parcours. Niet is immers zo onaangenaam als je doorweekt voelen onder je kleding en toch nog moeten verderspelen in de regen! Wil je spelen zonder je zorgen te hoeven maken over de regen die uit de hemel valt, kies dan voor kleding met waterafstotende en waterdichte stoffen zoals polyester.

Windbestendigheid

Als je doorweekt bent en er bovendien een stevige wind waait, dan zul je het ijskoud hebben. Winddichte kleding is ideaal om je te beschermen tegen de koude op het parcours. Deze bestaat uit een dunne maar dichte stof, die geen lucht doorlaat, maar waarin je toch vrij kunt bewegen.

Hoe kies je je golfoutfit voor regenweer?
Hoogte-outfit-regen

EEN OUTFIT DIE JE DROOG HOUDT IN DE REGEN!

Hoogte-outfit-regen

Je hoofd

Je staat waar je moet staan, kijkt nog een laatste keer naar je doel en krijgt dan regendruppels in je gezicht: onmogelijk om op die manier geconcentreerd te blijven. Wil je je hoofd en ogen beschermen en vooral ook je haar droog houden, draag dan een regenhoedje of een pet. 

Je bovenlichaam

Een waterafstotend of waterdicht jasje? Je noden hangen af van je gebruik. Hiermee willen we zeggen dat enkele minuten in een lichte motregen spelen niet hetzelfde is als 18 holes slaan in de gietende regen. Onze jasjes zijn voorzien van aantrekkoordjes zodat je ze goed kunt aanpassen.

Je benen

De laatste generaties golfbroeken zijn gemaakt om waterdicht te zijn. Zelfs als je je bal in de rough slaat, hoef je niet meer bang te zijn dat je benen nat worden. Om ervoor te zorgen dat je comfortabel kunt wandelen, hebben onze broeken een aanpassend model. Op die manier schuren de pijpen niet tegen elkaar, zelfs niet bij de swing. 

Je voeten

Met waterdichte schoenen zul je je parcours op een totaal andere manier kunnen afleggen. Je zult geen vertraging oplopen in het natte gras en je zult steeds met veel zin verdergaan. Schoenen met spikes of noppen geven je bovendien een perfecte grip, zowel tijdens de swing als bij het lopen.

DE JUISTE ACCESSOIRES OM DROOG TE BLIJVEN TIJDENS HET GOLFEN!

Neem een paraplu mee om de waterdruppels op te vangen!

Zoals de naam aangeeft, beschermt een paraplu je tegen de regen. Een goede paraplu is windbestendig en heeft stevige baleinen zodat hij niet overslaat. Vooral de diameter is belangrijk. Als je droog wilt blijven met je trolley, kies dan een grote paraplu.

Paraplu-outfit-regen
hoes-outfit-regen

Een regenhoes om je tas te beschermen!

Als je je tas volledig wilt beschermen, moet je ook je clubs bedekken. Deze worden blootgesteld aan de open lucht en dus ook aan de elementen van de natuur: wind, regen … Om ze in goede staat te houden kun je een regenhoes over je tas bevestigen. Met dit accessoire en een goed onderhoud zullen je clubs jarenlang meegaan!

Met een waterdichte tas heb je geen water mee in je zakken!

Je wilt een tee uit je tas nemen en je voelt dat er water in zit? Om dit te vermijden kies je best een waterbestendige tas. De meeste tassen worden gemaakt uit waterdichte materialen en hebben thermogelijmde zakken, zodat het water niet door de naden kan dringen.

waterdichte-tas-outfit-regen

Deze tips zullen je misschien ook interesseren: