HOE KIES JE JE OUTFIT VOOR ZACHTE YOGA?

Hou je van zachte yogasessies? Kies je vaak voor yin, of restorative yoga? Of beoefen je een andere yogavorm waarin de poses gedurende een langere periode worden aangehouden? Dan kies je best voor een comfortabele outfit, die je warm houdt en waarin je je vrij kunt bewegen. We geven je enkele tips. 

tenue yoga doux

BEWEGINGSVRIJHEID 

Bij yoga beweeg je je lichaam in alle richtingen. Een natuurlijke ademhaling, waarbij je zowel je buik als je middenrif vrij kunt laten werken, is ook van cruciaal belang. Kies dus losse of soepelvallende comfortabele kledij die meebeweegt met je lichaam. Zo word je op geen enkel moment belemmerd in je bewegingen en kun je je volledig focussen op je ademhaling en je poses. 

yogakledij
zachte yogakledij

WARMTE  

Bij zittende en liggende houdingen krijg je het al snel koud. Daarom raden we je aan om tijdens een zachte yogasessie meerdere laagjes aan te trekken. ~Onze bio-katoenen broeken, leggings en t-shirts (al dan niet met lange mouwen) zijn zacht, en houden je warm. Vaak is het ook fijn om een sweater mee te nemen, voor het begin of het eind van de les. Zo kun je optimaal genieten van je meditatie of relaxatie. ~Wist je dat we in alle tops en sweaters met lange mouwen een uitsparing voor je duim voorzien?~Zo kun je tijdens je relaxatie ook je handen bedekken. ~ 

yogakledij domyos

ECOLOGISCH ONTWERP

Respect is een belangrijke peiler in yoga. Daarom werd alle kledij in onze yogacollectie ontworpen met de natuur in het achterhoofd. 

Bij het ontwerp van ons yogamateriaal en onze kledij kiezen we bewust zoveel mogelijk voor biokatoen. Biokatoen beschermt de biodiversiteit en de vruchtbaarheid van de bodem en vermindert het risico op vervuiling van de grondwaterlagen. Voor de productie van biokatoen verbruiken we 60% minder water dan bij de productie van gewoon katoen. Onze yogasweaters worden dan weer gemaakt van vezels uit gerecycleerde polyester, afkomstig van PET-flessen.~ 

Marie Heuphen

MARIEYOGADOCENTE, PRODUCT EXPERT YOGA BY DECATHLON& VERKOOPSTER DECATHLON MONS

Voor zachte yoga, kies ik voor een makkelijke en lichte outfit, die me alle vrijheid geeft om te bewegen. ik verkies comfortabele katoenen kledij. zo kan ik mij volledig focussen op mijn houdingen en mijn ademhaling. een t-shirt met lange mouwen, zorgt ervoor dat ik het niet koud krijg op het einde van mijn sessie en dat ik volledig van mijn relaxatie kan genieten.