NL
NL

HOE KIES JE JE SNORKELUITRUSTING?

Voor je veiligheid en je comfort is het belangrijk om aandacht te besteden aan een snorkeluitrusting die bij je past voor je op avontuur vertrekt.Ontdek hier wat je nodig hebt voor je volgende snorkelavontuur! 

snorkelen Easybreath Subea Decathlon

HET SNORKELMASKER

Een onmisbaar hulpmiddel als je gaat snorkelen. Het juiste masker kiezen is van groot belang, het moet je een goed gezichtsveld geven om ten volle het onderwaterleven te bewonderen. De 4 belangrijke onderdelen van het masker zijn de lens, de mantel, de riem en de verstelbare gespen zodat het perfect past op vorm van je gezicht.~Om optimaal te kunnen genieten van de wonderen van de onderwaterwereld moet het masker je een goed gezichtsveld geven. Kies daarom voor een masker met eendelige lens. Het glas is gemaakt uit polycarbonaat (onbreekbaar, maar er kunnen wel krasjes op komen) of uit gehard glas (dat is veiliger mocht het glas breken). Ga voor een masker met mantel in een transparante kleur, zo krijg je meer licht tijdens je avontuur en zie je nog beter onder water. De riem zorgt ervoor dat je masker goed op blijft. Bepaal welke riem je best kiest op basis van de 2 volgende criteria: Wil je dat je masker perfect blijft zitten, kies dan voor een riem in silicone. Heb je daarentegen lang haar, dan raden wij je aan om voor een stoffen riem te kiezen. Interessant hierbij is dat het mogelijk is om een tweede riem in neopreen over je stoffen riem te bevestigen, op die manier geniet je van de voordelen van stof en die van silicone.

enfants masque Decathlon Subea

EEN MASKER AANPASSEN AAN JE GEZICHTSVORM 

Eenmaal je een masker gevonden hebt dat bij je past, raden we je aan om het voor de aankoop ook te testen. Wat belangrijk is om optimaal te kunnen genieten van het comfort van je masker tijdens je snorkeltochtje: de maat. Hoe kan je weten welke maat je moet kiezen? In de eerste plaats bekijk je de mantel van het masker. Die moet perfect passen op je gezicht, maar moet tegelijkertijd ook goed afdichten en flexibel zijn.

We helpen je graag bij de keuze van je maat en geven hier alvast een kleine tip: zet de duikbril op zonder de riem te gebruiken, adem diep in door de neus tot je bijna geen adem meer hebt. Als het masker blijft zitten heb je de perfecte maat gevonden.

snorkelen Easybreath Subea Decathlon

DE SNORKEL

Net als bij een masker, heb je ook bij een snorkel verschillende keuzemogelijkheden. Snorkels heb je in verschillende maten en lengtes. Hoe langer en groter de snorkel, hoe groter het luchtvolume. Dat varieert naargelang de longcapaciteit die bij elke persoon anders is, en ook van de leeftijd, omdat een kind anders ademt dan een volwassene.~Wil je op een eenvoudige manier het water afvoeren dat binnenkomt in je snorkel, kies dan voor een snorkel met een klep, heel gemakkelijk. Als je wil gaan vrijduiken, opteer dan voor een snorkel met een vlotter die ervoor zorgt dat er geen water binnenkomt bij onderdompeling of bij plotse deining. Een ander belangrijk onderdeel is het mondstuk. Wil je comfortabel en met gemak kunnen snorkelen, kies dan zeker voor een mondstuk dat je gemakkelijk kan opzetten en dat perfect past op uw gezicht. We raden je zeker aan om een gekleurde snorkel of een reflecterende riem te kiezen, die zorgt er namelijk voor dat je opvalt in het water.

WIL JE EENS IETS ANDERS? PROBEER HET EASYBREATH-MASKER!

Wist je dat meer dan de helft van de mensen niet weten hoe ze een snorkel moeten gebruiken? Daardoor willen ze liever niet gaan snorkelen. Door de mond ademen zit niet in onze natuur, daarenboven is het rubberen mondstuk vaak ongemakkelijk en onhygiënisch.~Speciaal om deze reden heeft Subea, het duikmerk van Decathlon, het Easybreath-masker ontwikkeld. Dankzij dit revolutionaire masker met geïntegreerde snorkel, kan je zowel onder water als uit het water door de neus of door de mond ademen.

masker easybreath Decathlon

DE ZWEMVLIEZEN

Met zwemvliezen kan je moeiteloos aan de oppervlakte zwemmen en ga je ook veel sneller. Daardoor kan je zonder problemen tegenstroom zwemmen en spaar je bovendien al je krachten. Ga je snorkelen en ben je op zoek naar zwemvliezen, let er dan op dat ze kort, flexibel en handig zijn. Hoe langer ze zijn, hoe meer kracht ze je geven, maar hoe meer inspanning ze vergen. Kies dus voor zwemvliezen in functie van de ervaring die je hebt! 

Hou je niet van zwemvliezen of is dit allemaal nieuw voor jou? Dan bieden waterschoenen of 'aquashoes' een ideaal alternatief om je voeten te beschermen.

THERMISCHE- EN ZONNEBESCHERMING

Thermische bescherming is handig om de koude te bestrijden wanneer je langer in het water wenst te blijven om langer te kunnen genieten. Je hebt de keuze tussen een shorty, een top of een wetsuit. Betreffende de dikte van het pak, hangt alles af van de temperatuur waarin je je begeeft. Wetsuits in neopreen hebben als voordeel om je beter te doen drijven. Om je te beschermen tegen de zon raden we je aan om eveneens een UV-werende top of een shorty te dragen voor zonneslagen te vermijden en zo je lichaam te te beschermen tegen de gevaren van de UV-stralen. Een waterproof zonnecrème is bovendien aangeraden voor een optimale bescherming.

snorkelen Subea Decathlon

DRIJFHULPMIDDELEN

Zoals we het eerder hebben verteld, kunnen de wetsuits en shorty’s in neopreen helpen om het drijfvermogen en de tochtjes in het water vergemakkelijken. Dit is zeker het geval wanneer je in gezelschap bent van een kind. Maar er bestaan accessoires die dit eveneens kunnen zoals schuimrubberen noodles, zwemvesten en boeien.