NL
NL

HOE KIES JE SKIHANDSCHOENEN OF -WANTEN VOOR KINDEREN?

.

skihandschoenen-skiwanten-kiezen

Tijdens een dagje skiƫn zijn de lichaamsuiteinden gevoeliger voor koude, vooral bij jonge kinderen. Hoe kies je de juiste skihandschoenen of -wanten? Lees onze uitleg.

Als je een paar skihandschoenen gaat kopen voor je kind, houd je best rekening met de volgende twee criteria die meer of minder belangrijk zijn volgens de leeftijd :~het aantrekgemak en de warmte.

Ook de maat is erg belangrijk voor een optimaal comfort. Onze tips voor het kiezen van skihandschoenen of -wanten voor volwassenen, vind je hier :

Handschoenen en wanten van Wed'ze voor kinderen

Het aantrekgemak

Naargelang van de leeftijd kan een kind vooral problemen ondervinden om de handschoenen of wanten zelf aan te trekken.~We raden het volgende aan :

Hoe maak je de keuze tussen wanten, handschoenen met lange polsstukken of handschoenen voor kinderen van 6 tot 14 jaar ? 

Warmte

Elk handschoenmodel beantwoordt aan een specifieke behoefte aan warmte van je kind, volgens het sportniveau, de warmteregeling of het weer! Je vindt deze aanduidingen op de bordjes in de winkels of in de productbeschrijving op Decathlon.be. Hoe moet je deze informatie interpreteren ?

Wanten bieden het voordeel dat ze je vingers samenhouden en zo meer warmte behouden.

De maat

De maat is belangrijk bij het kiezen van skihandschoenen. Het gekozen model mag de vingers van je kind niet samendrukken, want dat zou immers de bloedsomloop hinderen en het koudegevoel vergroten. De maat is ideaal als er plaats is voor een dun luchtlaagje tussen de hand en de voering. Dit garandeert een optimaal ademend vermogen om transpiratie af te voeren en warmte te behouden.

Sommige handschoenmodellen hebben een klittenbandsluiting aan de pols om niet te knellen en toch ook geen koude door te laten.

Houd er rekening mee dat niet alle handschoenen of wanten voor kinderen dezelfde maattabel volgen. Raadpleeg de rubriek "Welke maat kiezen" in de productinformatie van je favoriete model !

Hoe bepaal je de maat van kinderhandjes ? 

De waterdichtheid

Bij Wed'ze weten we dat kinderen vaak hun handen in de sneeuw plaatsen als ze vallen, even rusten tussen afdalingen, tijdens een sneeuwballengevecht of gewoon omdat ze het leuk vinden.

Ontdek onze selectie skitips