NL
NL

HOE KUN JE FRIS EN MONTER OP HET WERK AANKOMEN?

Elke ochtend met de vouwfiets naar het werk rijden heeft, a priori, alleen maar voordelen: je strekt de benen, je maakt je hoofd leeg, je voelt je zo vrij als een vogeltje...Maar toch twijfel je een beetje: gaan je collega's de zweetdruppeltjes op je voorhoofd opmerken, of de kringen onder je oksels? Geen stress: we hebben aan alles gedacht!

fiets en werk, aankomen zonder te transpireren

KIES DE JUISTE FIETS

Moet je een grote afstand afleggen met de fiets? Zijn er hellingen te nemen?Ben je het gewoon om te fietsen? Allemaal vragen die je moet stellen om de fiets te kunnen kiezen waarmee je zonder al te grote inspanning op het werk geraakt.Als je bijvoorbeeld elke dag een zeker hoogteverschil moet overbruggen, kies dan een vouwfiets met een maximaal aantal versnellingen. Een helling in het vooruitzicht? Schakel naar een kleinere versnelling en je bent zo boven, zonder te zweten!Als je echter een lang traject moet afleggen en doorgaans ook niet vaak sport, dan is de elektrische vouwfiets iets voor jou. Jij trapt, maar hij levert de grootste inspanning. Jij transpireert dus niet en je kleren blijven fris ruiken.

elektrische-vouwfiets

LAAT JE KLEDING ADEMEN

In de winter hebben we de neiging om ons heel warm aan te kleden. En in de zomer hebben we schrik om zwetend op het werk aan te komen. Maar als je met een vouwfiets wilt rijden, laat je je niet afschrikken door het weerbericht! Om niet te transpireren tijdens het fietsen is het belangrijk om ademende kleding te dragen. Die voert de transpiratie af. En vermijdt ook dat je kou krijgt dankzij het 'ventilerend' effect: gedaan met de bezwete rug die zo vaak een verkoudheid veroorzaakt!

Je kleedt je dus best niet te warm aan. Kies een ademend windjack om je te beschermen tegen de kou, in plaats van een dikke mantel waarin je het snel te warm zult hebben. En op twijfelachtige dagen kun je ook reservekleding meenemen naar het werk: een proper T-shirt of hemd berg je snel en ongezien op in een fietstas!

ENKELE TIPS

Hou een constant en gematigd tempo aan: Vertrek op tijd zodat je je niet in het zweet moet rijden. En als je toch een snelheidsrecord wilt breken, doe dit dan op een vrije dag!

Draag meerdere lagen ademende kleding over elkaar. Ken je het drielagensysteem? Eerst een ademende laag, dan een warme laag en tenslotte een beschermende laag.

Vermijd rugzakken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een afneembare en opvouwbare fietstas die je aan de voorkant van je vouwfiets bevestigt.

Drink veel water! Vreemd genoeg ga je hierdoor niet extra transpireren en het is beter voor de gezondheid ... Voorzie tenslotte misschien een klein handdoekje of enkele tissues.

fiets en werk, aankomen zonder te transpireren