NL
NL

HOE MOET JE JE GOLFSCHOENEN ONDERHOUDEN?

Wil je je golfschoenen er weer als nieuw laten uitzien? Dan zijn dit enkele onderhoudstips, waarmee ze weer gaan glanzen zoals op de eerste dag!

header-onderhoud-schoenen-golf

Wil je je golfschoenen er weer als nieuw laten uitzien? Dan zijn dit enkele onderhoudstips, waarmee ze weer gaan glanzen zoals op de eerste dag!

Je houdt van je golfschoenen en trekt ze bij elke gelegenheid aan voor een partijtje… Maar nu moet je vaststellen dat ze toch niet meer helemaal schoon zijn, er plakt gras aan je zolen, er zit wat zand in en fris ruiken doen ze ook al niet meer... Hoe laat je ze weer glanzen als vroeger? Wij hebben daar een paar handige trucs voor:

STOFFEN

Om ervoor te zorgen dat eventuele zweetluchtjes niet te veel kunnen intrekken, doe je de veters helemaal open, trek je de tong naar voren en laat je ze zo luchten. Als je ze na elk gebruik een paar uur zo laat staan, heb je geen last van hinderlijke geurtjes. Heb je vlekken van aarde of gras, neem dan een vochtige doek, lauwwarm water en een paar druppels zeepWrijf in kleine cirkeltjes over je schoen om de vlekken weg te halen.

stoffen-onderhoud-schoenen
veters-onderhoud-schoenen-golf

Veters

Was vuile, stoffige veters regelmatig zodat ze hun mooie oorspronkelijke kleur behouden. Haal ze uit je schoenen en was ze met de hand, in een klein bakje met water en zeep. Laat ze weken en wrijf ze daarna tussen je handen.

BINNENZOOL

Soms kan de buitenstof een geurtje veroorzaken, maar veel vaker is de binnenzool de boosdoener. Vochtigheid zorgt voor damp, en water en zweet zijn dus samen verantwoordelijk voor die niet al te frisse geur in je schoenen.

Haal de zool uit je schoenen om die slechte geur te vermijden en alles sneller te laten drogen. Het vocht verdampt sneller uit de vezels en je schoenen gaan niet stinken.

binnenzool-onderhoud-schoenen-golf
stabiliteit-schoenen-golf

Zool

Om de levensduur van je schoenen, en vooral die van je zolen te verlengen, raden we je aan om vlekken van aarde en gras zo snel mogelijk weg te halen. Hardnekkige vlekken kun je even schrobben met een zachte borstel die je vochtig gemaakt hebt met lauwwarm water en een beetje zeep, net zoals voor de buitenstof dus.

Kijk ook de staat van je nopjes of spikes na. Als ze versleten zijn verlies je namelijk grip op de baan. Let wel: het is natuurlijk normaal dat je zolen verslijten als je je schoenen vaak draagt. Onze tips dienen om de levensduur van je schoenen te verlengen.

Heb je schoenen met opschroefbare spikes? Schroef ze dan één keer per jaar los, en reinig de schroefdraad. Zet ze daarna weer vast met een speciale sleutel voor golfspikes. Zo zorg je ervoor dat ze na enkele jaren niet helemaal vast zitten.

HET VOORDEEL VAN WATERDICHTE SCHOENEN

De waterproof schoenen van Inesis besparen je extra onderhoud en vooral extra kosten: je hoeft ze na een paar maanden niet opnieuw waterdicht te maken. Het binnenmembraan van de schoen is gemaakt van specifieke waterafstotende materialen. 

Voor schoenen in leer zonder membraan kun je eventueel wel een waterafstotend product gebruiken om het leer te beschermen.

waterproof-onderhoud-schoenen-golf

De beste tip om het onderhoud aan je schoenen te beperken is ze onmiddellijk schoonmaken als je vlekken ziet. Vermijd wassen in de wasmachine en vooral de droger, die kan ervoor zorgen dat de lijm van de zool loskomt. Heb je deze tips gevolgd? Dan zien je schoenen er normaal gezien weer als nieuw uit!

Deze tips zullen je misschien ook interesseren: