HOE ONDERHOUD JE JOUW GOLFTROLLEY?

Hij is je trouwe metgezel op de fairways, altijd aanwezig, bij regen of zon. Hij draagt je tas zonder te zeuren en legt probleemloos alle kilometers met je af. Zorg jij wel even goed voor hem als hij voor jou? Hier vind je enkele tips om je golftrolley te onderhouden, zodat hij blijft schitteren op de golfbaan.

header-onderhoud-golftrolley

WASSEN

Als je op je golfclub bent, neem dan van de gelegenheid gebruik om je trolley te wassen. De meeste clubs geven toegang tot een wasstand met luchtdrukspuit en waterslang. Je kunt een van beide gebruiken om het gras en de aarde van de parcours van je trolley te spoelen. Het is goed voor je trolley en je zorgt er meteen ook voor dat je wagen schoon blijft.  

Thuis kun je je trolley dan grondiger wassen met zuiver water, zodat al het vuil verwijderd is.

wassen-onderhoud-golftrolley
opvouwen-onderhoud-golftrolley

OPVOUWEN

Het grote voordeel van een trolley, naast het feit dat hij je tas voor je draagt, is dat hij erg praktisch is. Hij is immers gemakkelijk op te vouwen en neemt dus weinig plaats is. Om ervoor te zorgen dat je trolley vlot op te vouwen blijft, dien je steeds na te gaan of er niets tussen zit dat het mechanisme blokkeert. Takjes, gras of aarde kunnen het vouwsysteem van de buizen blokkeren. Als dat herhaaldelijk voorkomt, raakt je trolley beschadigd.

In het laagseizoen, wanneer je meerdere weken niet speelt, kun je je trolley dichtvouwen en openvouwen, om er zeker van de zijn dat dit nog vlot lukt. 

WIELEN

Wil je dat je golftrolley vlot blijft rijden, dan is het belangrijk om de wielen goed te onderhouden. Zie je dat er vuil tussen de spaken van het wiel zit, dan kun je dit afspoelen met zuiver water. Je kunt de kogellagers van de wielen ook één keer per jaar smeren om roest te voorkomen.

wielen-golftrolley

Als je goed voor je trolley zorgt, zal hij jarenlang meegaan op alle fairways. Wil je er ten volle van kunnen genieten zonder een overtreding te begaan, check dan vooraf even of golftrolleys toegelaten zijn op de parcours waar je gaat spelen. 

Deze tips zullen je misschien ook interesseren: