HOE SLA JE EEN GEKRUISTE BACKHAND?

Het is niet zo eenvoudig om richting te geven aan je slagen. Dat is zeker zo! Het volstaat niet om goed te richten om de bal te raken. Je weet even goed als ik dat het moeilijker is dan dat. Daarom geef ik je hier enkele tips mee!

een gebruikste backhand

GREEP:

Voor een optimale spin en dus een gebogen baltraject kies je best voor een halfopen greep. Daardoor vind je gemakkelijker een gekruist traject.

een optimale spin

STAND EN SCHOUDERS:

Het is noodzakelijk dat je voeten op één lijn staan om de bal de juiste richting uit te sturen en er kracht achter te zetten.

de schouderlijn voor de efficiëntste manier op de bal spelen

RAAKPUNT:

Als het raakpunt voor je schouderlijn ligt, kun je je backhand op de meest efficiënte manier gekruist spelen. Als je de bal pas later raakt, en dus achter je schouderlijn, rest je immers enkel nog de keuze om langs de lijn voor je uit te slaan. Je lichaam verhindert je om een vlotte beweging te maken. Het is dus van het grootste belang om de bal te slaan als hij nog vóór jou in opwaartse beweging is.

HET OVERBRENGEN VAN HET LICHAAMSGEWICHT:

Eens je de backhand geslagen hebt, waarbij je de bal vroeg genomen hebt en de schouders goed hebt ingedraaid, is het noodzakelijk dat je lichaam die beweging volgt en je je gewicht in de juiste richting naar voren brengt. Daardoor zal je slag nog meer impact hebben en aan kracht winnen!

Tot dusver onze tips! Als je deze in praktijk omzet, zal je erg mooie gekruiste backhands slaan. Je tegenstander zal het dan zwaar te verduren hebben!

Succes met je backhand!