HOE KUN JE MAKKELIJK CALORIEËN VERBRANDEN? 

Wil je calorieën verbranden en afvallen?Dat kan! We hebben voor jou de oplossing, het is een combinatie van: een aangepaste training en caloriearme voeding.

Gemotiveerd? Maar welke sportactiviteit kiezen? Wat te eten? We vertellen je er alles over!

domyos fitness cardiotraining

MET WELKE SPORTACTIVITEIT VERBRAND JE MAKKELIJK CALORIEËN?

Om calorieën te verbranden moet je een fysieke of sportieve activiteit beoefenen. Je spieren en je hart hebben energie nodig voor een les cardio, een krachttraining, een sportieve wandeling of een yogasessie. Welke activiteit je ook kiest, door ze in je dagelijks leven te integreren ga je calorieën verbranden.

Is het makkelijker met een sessie fitness cardiotraining?

Ja, het gaat makkelijker en sneller als je kiest voor cardiotraining: je spieren werken en vragen je hart om sneller te kloppen, waardoor je hartslag verhoogt. Om dat te doen, gebruikt het eerst de suiker die in het lichaam beschibaar is. Daarna, als deze suiker op is, verbruikt het de vetreserves die in de vetcellen zijn opgeslagen. Ja, ja! Degene die we precies kwijt willen!

Wat zijn de voorwaarden?

groepsles fitness cardiotraining
groepsles fitness cardiotraining

Aerobe training:

Dat wil zeggen dat je traint op 60 en 70% van je maximale toegelaten hartslag. Die kun je berekenen met de formule 220 - je leeftijd (226 voor dames, want hun hart slaat een beetje sneller dan dat van mannen).

Plezier:

Schrijf je in op groepslessen cardiotraining bijvoorbeeld. Of kies voor de home-, cross- of roeitrainer. Wissel af met wandelen of lopen op de loopband. Het is makkelijker om calorieën te verbranden als je je amuseert. Je traint beter als je er plezier aan beleeft! De stimulering door de groep, de coach en de muziek laten toe om harder te trainen en makkelijker calorieën te verbranden.

45 minuten:

Dat is de aanbevolen gemiddelde duur, zelfs als je als beginner start met een lage intensiteit. De intensiteit neemt toe naarmate je traint, want het is door regelmatig te trainen dat je vooruitgang boekt.

Regelmaat:

Dit is de sleutel tot succes! We raden aan om, zolang je doel niet bereikt is, 2 à 3 keer per week te trainen.Aanvankelijk is je motivatie groot, maar na verloop van enkele weken is het normaal dat die lichtjes daalt. Misschien is 1 à 2 keer per week een haalbaarder kaart! Wees redelijk en bekijk het op langere termijn!

DE VOEDING: ENKELE RICHTLIJNEN OM VET TE VERBRANDEN

Voeding is een belangrijke brandstof voor ons lichaam. Wat je eet, bepaalt je conditie, je sportieve prestaties, je slaap, je herstel, je gezondheid en ook je gewicht. We kunnen geen mirakeloplossing geven, alleen slim advies.

domyos fitness cardiotraining

Enkele richtlijnen die je makkelijk kunt toepassen:

domyos fitness cardiotraining

Eet groenten zoveel je wilt:  

Rauw of gekookt, eet bij elke maaltijd groenten.Dankzij hun vezels zorgen ze voor verzadiging en beperken ze het hongergevoel.Ze spelen ook een rol bij de spijsvertering en de eliminatie, uiterst belangrijk als je gewicht wilt verliezen.

Koolhydraten voor meer energie:

Koolhydraten bij elke maaltijd helpen om vermoeidheid in de ochtend of in de namiddag te voorkomen.Geef de voorkeur aan langzame koolhydraten (met een lage glycemische index), zoals volkorenpasta, volkoren- of basmatirijst, linzen, spliterwten, volkorenbrood, enz.

Vermijd tussendoortjes:

meestal worden 3 maaltijden per dag aanbevolen met daarnaast nog 1 snack in de ochtend en/of 1 snack in de namiddag.Kies voor een stukje zwarte chocolade of enkele amandelen bijvoorbeeld!

Eet eiwitten bij elke maaltijd:

plantaardig of dierlijk, dat heeft geen belang! Eiwitten zorgen voor het behoud van je spierkracht en -tonus.

Eet fruit, maar met mate:

Maximaal 2 stukken fruit per dag. Het is juist dat fruit vitamines en mineralen bevat, net als groenten trouwens, maar ook veel suiker.

Drink elke dag 1,5 l water:

Om gifstoffen en vetten te elimineren, moet je drinken! De afvoer van vocht zorgt ervoor dat je lichaam beter functioneert en dat het aanwezige vet in de vetcellen wordt verminderd.Voeg nog 1 liter water toe voor elk uur cardiosport dat je doet.

Vermijd verzadigde vetten

Die zitten vooral in rood vlees, vleeswaren en kant-en-klaargerechten. Vergroot je inname van omega 3-vetzuren, die zitten in vette vis (sardines, makreel, zalm, tonijn) en plantaardige oliën zoals kool- of lijnzaadolie.

Vermijd geraffineerde suikers:

Ze verhogen de insulinepieken die verantwoordelijk zijn voor de toename van lichaamsvet.Gedaan met zoetigheden, snoep en industrieel gebak! Kies liever voor amandelen, noten of een stukje zwarte chocolade!

Nog een handige tip! Bereid je maaltijden en menu's voor. En doe je boodschappen in functie van wat je gepland hebt.Schrijf ook elke dag op wat je eet. Het maakt je bewuster van je voeding zodat je indien nodig aanpassingen kunt doen.

Om makkelijk meer calorieën te verbranden, zijn 2 à 3 cardiofitness-sessies per week en een goede voeding noodzakelijk! Je zult snel resultaat zien! Dat garanderen we!