NL
NL

INTERVIEW: SOETKIN DEWIT

Perfly heeft veel te danken aan zijn ambassadeurs, maar de ambassadeurs hebben ook veel te danken aan Perfly. Wij spraken met een van die ambassadeurs: Soetkin Dewit. Ze legt uit wat haar partnership precies inhoudt.

topbanner

WAT TROK JE AAN OM TE STARTEN MET BADMINTON?

Ik ben er op zesjarige leeftijd ingerold omdat mijn moeder de jeugdwerking mee heeft opgestart in de club en omdat mijn broers ook al speelden. Ik heb zeker en vast altijd de keuze gehad of ik wilde badmintonnen maar wat me destijds zelf de keuze heeft doen maken, weet ik eigenlijk niet meer.

BIJ WELKE CLUBS HEB JE AL GESPEELD? WELKE FACTOREN SPEELDEN MEE IN HET (EVENTUEEL) VERANDEREN VAN CLUB(S)?

Ik ben gestart bij BaZo in Zoutleeuw. Sinds 2016 speel ik echter voor BC De Dijlevallei. Aangezien ik op kot ging in Leuven, zocht ik naar een club dichtbij. De combinatie tussen de leuke en familiale sfeer die er hangt en de mogelijkheid om in de nationale competitie te spelen heeft me doen kiezen voor Dijlevallei ten op zichte van andere Leuvense clubs.

OP WELK RESULTAAT/MOMENT IN JE CARRIERE BEN JE HET MEEST TROTS?

Er zijn drie resultaten die me zeker bijblijven. De halve finale op het Belgisch Kampioenschap U19 in het enkelspel is er daar een van. Op het Vlaams Kampioenschap behaalde ik al een halve finale in de reeks 'dames enkel A', en was ik finalist in de 'dames dubbel B1'.

WAAROM KOOS JE VOOR PERFLY EN WAT HOUDT JE PARTNERSHIP IN?

Ik merkte dat Decathlon de laatste jaren erg aan het investeren was in badminton. Ik zag dat er steeds meer spelers met Perfly speelden en was nieuwsgierig naar het materiaal.~Daarnaast is badminton toch een erg dure sport (wij speelden met 4 badminton thuis). Ik vind het dus zeker een meerwaarde dat er nu een merk bestaat met degelijk materiaal dat toch een heel stuk goedkoper is dan andere merken. Ik krijg Perfly-materiaal waarmee ik kan spelen. Ik gebruik het op al mijn toernooien en geef er mijn feedback over.

WAT VIND JE VAN ONZE PRODUCTEN, VERGELEKEN MET ANDERE BADMINTONMERKEN?

Een pak goedkoper, maar qua kwaliteit kunnen ze steeds meer en meer concurreren met andere merken.

WAT WAREN DE DOORSLAGGEVENDE FACTOREN BIJ DE KEUZE VAN JE PERFLY RACKET? 

Ik vind het zeer moeilijk om specifiek te zeggen wat er goed is aan een racket. Het is iets kopzwaarder dan het racket waar ik eerst mee speelde. Ik had hier nog nooit mee gespeeld, maar tijdens het testen beviel het me wel en ik dacht: Waarom probeer ik niet gewoon eens iets anders dan wat ik gewend ben. Tot nu toe heb ik er nog geen spijt van! :-) Daarnaast moet een racket wel erg licht zijn voor mij (+/- 83 gram).

MET HOEVEEL KILO SPEEL JE OP JE SNAREN?

11,5 kg. Het geeft mij veel meer feeling dan bijvoorbeeld 9 kg. Meer moet voor mij ook niet omdat ik anders te veel kracht moet zetten om de shuttle achteraan het veld te krijgen.

WAT VERWACHT JE VAN HET VLAAMS KAMPIOENSCHAP EN HOE BEREID JE JE ER OP VOOR?

Ik durf nooit te veel verwachten, zeker niet van een kampioenschap, omdat dat anders tegen mij werkt. Maar mijn doel is altijd in een discipline de zondag te halen. Hoe groot die kans is weet ik niet. Veel zal afhangen van de loting. Een specifieke voorbereiding heb ik niet naar een kampioenschap toe. Ik blijf gewoon mijn normale trainingsritme aanhouden.