NL
NL

JE SKIHELM ONDERHOUDEN

Dankzij je skihelm kan je je in alle veiligheid uitleven op de pistes. Om lang te genieten van het comfort en de bescherming die de helm je biedt, moet je hem goed onderhouden tijdens je vakantie, maar ook aan het einde van het seizoen.

Je skihelm onderhouden

DAGELIJKS ONDERHOUD

Je helm onderhouden is kinderspel. Denk er aan het eind van je vakantie altijd aan om je skihelm goed te laten drogen voor je hem weer in zijn beschermhoes stopt.

Als hij nog nat is, ook al is het maar een beetje, dan kan het vocht niet weg en kan je helm niet goed drogen. Dat kan voor vieze geurtjes zorgen en het draagcomfort aantasten.

Let er ook op dat je helm geen schokken te verduren krijgt onderweg, zodat hij niet beschadigd raakt.

ONDERHOUD AAN HET EINDE VAN HET SEIZOEN

We raden je aan om de muts van je skihelm (binnenste gedeelte in schuim) te wassen.

Dat gedeelte zit met klittenband vast aan de buitenschaal van je helm. Je haalt het er gewoon uit en wast het in de machine op  30°.

Laat de muts nadien goed drogen aan de lucht voor je ze weer in de helm steekt.

Je maakt ze weer vast met de klittenband en let erop dat ze niet uit de helm steekt.

Je kan ook met een doek over de buitenkant van de helm gaan. Gebruik ten slotte een vochtige spons om de schuimkussentjes aan doren schoon te maken.

Dat is alles! Op deze manier gaat je helm langer mee en begint hij niet te stinken wanneer je hem opbergt op het einde van het seizoen.

LET OP

Als je helm schokken heeft opgevangen, vervang je hem het best, zelfs als je er niets van ziet.

Na een klap kan het dempingsmateriaal immers beschadigd zijn. Sowieso raden we je aan om je helm om de 5 jaar te vervangen, want UV-straling, vocht en slijtage tasten de dempende werking aan.

Ziezo, nu weet je alles om je skihelm perfect te onderhouden! Vond je dit artikel interessant? Laat het ons dan weten. Heb je vragen? Stel ze dan hieronder, we beantwoorden ze met plezier.

ski_onderhoud_skihelm