NL
NL

JE UITRUSTING OM BIJ KOUD WEER TE VOETBALLEN

Nu het weer kouder wordt, begin je je hoofd al te breken over welke outfit je tijdens wedstrijden en trainingen moet dragen. Hoe geef je de kou geen kans, zonder dat je te veel zweet en toch nog in alle vrijheid kunt bewegen? Wij helpen je graag op weg.

football_kipsta_decathlon_froid

THERMISCH ONDERGOED OP MAAT

Je denkt misschien dat de kou op jou geen vat heeft maar een ondershirt is onmisbaar om in de winter te voetballen.

De Keepdry 500 van voetbalmerk Kipsta houdt tijdens de inspanning je lichaamswarmte vast en voert de transpiratie af. Je koelt niet af en aan het einde van de wedstrijd sta je niet badend in het zweet langs de zijlijn. Het shirt past zich aan je lichaamstemperatuur aan zodat je het nooit te warm of te koud hebt. Het nauwsluitende model geeft je overigens een ongekende bewegingsvrijheid. 

Maar er zijn nog een aantal voordelen waar je misschien niet meteen aan gedacht hebt. Je kunt je volledig focussen op je spel. Je hoeft echt niet meer de ziel uit je lijf te lopen tijdens de opwarming of aan het begin van de wedstrijd om je lichaamstemperatuur omhoog te krijgen. En als je ook wel wat aandacht aan je looks besteedt, sla je met een ondershirt de bal zeker niet mis. Het is niet voor niets dat haast alle profvoetballers in de winter hun ondershirt uit de kast halen! 

We raden je aan om er minstens twee in huis te halen. Als je meerdere keren per week traint, wordt het immers al snel vervelend om telkens opnieuw je ondershirt tussen de trainingen te wassen. Denk ook aan een kleur die dezelfde is als je wedstrijdshirt.

football_kipsta_decathlon_underwear_froid
football_kipsta_decathlon_froid

DE PERFECTE UITRUSTING VOOR DE WINTER

Als je in de winter buiten traint, moet je ervoor zorgen dat je een goed trainingspak hebt. Kies voor een nauwsluitende broek om vrij te kunnen lopen en probleemloos je techniek tentoon te spreiden. Hier draag je best een trui boven omdat die handiger is dan een jasje (een trui valt beter rond je lichaam tijdens de inspanning).

Uiteraard moet je ook een paar goede handschoenen hebben. Kies voor een model met een goede grip aan de handpalm voor bij het uitgooien. Een nekwarmer mag zeker ook in je garderobe liggen. Denk ook aan een regenjasje zodat je het droog houdt bij regenweer.  

EEN AANGEPASTE TAS

In de winter sleur je heel wat materiaal mee in je sporttas. Er bestaan verschillende soorten tassen om je uitrusting met je mee te nemen. Wij raden aan om je spullen in verschillende vakken op te bergen. Zo heb je bijvoorbeeld een apart vak voor je schoenen nodig om te vermijden dat je volledige tas ernaar gaat ruiken of gevuld wordt met aarde. Verder heb je ook nog een vak voor je vuile kleding nodig, net als een vak voor je handdoek en douchegerief. Een apart vakje voor persoonlijke spullen zoals je sleutels of portefeuille kan bovendien ook erg handig zijn.

football_kipsta_decathlon_froid

Een aantal tips die je kunnen interesseren