NL
NL

Kipsta, nieuwe technische partner van profclub Excelsior Virton

Kipsta, nouveau partenaire de l’Excelsior Virton

Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon, en Excelsior Virton zullen voor minstens drie seizoenen samenwerken. Kipsta zal de nieuwe wedstrijdshirts, trainingsoutfits én wedstrijdbal leveren. De twee partners zijn vastbesloten de uitdaging aan te gaan in D1B, met in het vooruitzicht het 100-jarig bestaan van Excelsior!

Tom Van den Abbeele, sportief directeur van Excelsior Virton, is verheugd met de komst van Kipsta op de Faubourg d’Arival. “We zijn erg blij met deze samenwerking. Onze overeenkomst is voor drie jaar. Gezien de urgentie hebben we Kipsta carte blanche gegeven om onze wedstrijdshirts te ontwerpen. En ik moet zeggen dat ze erg geslaagd zijn."

Alles moest in Virton opnieuw worden opgebouwd voor deze terugkeer in D1B. Een mooie uitdaging om aan te gaan! “We moeten bescheiden blijven, het doel zal in de eerste plaats zijn om onszelf te handhaven”, vervolgt Tom Van den Abbeele. Maar we willen ook verbazen. We hebben een groep hongerige spelers samengesteld die iets willen bewijzen."

"We voelden echt een verlangen om samen te werken"

Vincenzo Verhoeven, verantwoordelijk voor clubpartnerschappen bij Kipsta, investeert graag in de provincie Luxemburg. “Een provincie waarin we twee winkels hebben, Marche-en-Famenne en Aarlen. In Virton hebben we een club gevonden die past bij onze waarden, vooral op het vlak van "uitdaging". We voelden echt een verlangen om samen te werken. Na Oostende is Virton de tweede profclub die we uitrusten in België en dus de eerste in Wallonië. We kunnen stellen dat Kipsta zich aan beide kanten van het land, de kust en de Gaume, in het profvoetbal stort. Virton is ook de eerste professionele club in België die traint en thuiswedstrijden speelt met onze Kipsta F950-bal. Een voetbal die binnenkort in de winkels zal liggen en die al is gebruikt in de finale van de Pro League Supercup 2021 tussen Club Brugge en Racing Genk. Het 100-jarig bestaan ​​van Excelsior Virton zal ook een mooi moment zijn dat we met de club willen vieren. Samen hebben we grote dromen waar te maken. Het verhaal is nog maar net begonnen."

Voor de Virtonais staat de hervatting van de Proximus League gepland op zondag 15 augustus om 20u, tegen Westerlo. Voor deze eerste competitiewedstrijd is de toegang tot Stade Yvan Georges gratis. Een mooie gelegenheid om “new look” Virton te ontdekken.

Kipsta, nouveau partenaire de l’Excelsior Virton