NL
NL

Naar je werk fietsen: JE DAGELIJKSE SPORT EN ONTSPANNING

Elke dag weer, aan het begin en einde van elke werkdag, vormen de straten van onze steden het decor voor een vreemd ballet: dat van talloze fietsers die van thuis naar hun werk rijden, of omgekeerd. Is dit een voorbijgaande rage, of een duurzame trend? Een beetje van beide, als je 't ons vraagt! We zoomen in.

naar je werk fietsen advies

SPORT IN JE DAGELIJKSE LEVEN

Soms is het echt moeilijk om naast al je professionele verplichtingen en je gezinsleven ook nog tijd te maken om te sporten! De oplossing? Fiets naar je werk! Het traject van je woon-werkverkeer met de fiets afleggen is een uitstekende manier om tijd te maken voor jezelf, zélfs met een strakke planning. Onze tip: om gezond te blijven raadt de WGO aan om 5 keer per week 30 minuten fysiek bezig te zijn, met een gemiddelde intensiteit. Het goede nieuws? Fietsen staat in de lijst met aanbevolen activiteiten! Kom dus maar snel uit je auto en spring op je fiets…

LUSTELOOSHEID? NIKS VOOR JOU!

Autopech, een staking van het openbaar vervoer of de dagelijkse file: het traject tussen je woonst en je werk houdt al eens een verrassing in.... en niet altijd in de goede zin! Neem de fiets en vermijd al die ergernissen! Heb je trouwens al gezien hoe mooi de stad is, vanop je fiets? Onze tip: Je kunt je ritten ook leuker maken door af en toe eens van traject te veranderen! Zo wordt je reisweg nooit eentonig. Want naar je werk fietsen, dat moet steeds leuk blijven!

BYE BYE STRESS!

Als je naar je werk fietst heb je ook meer vat op de tijd die je erover doet: alweer een bron van stress uitgeschakeld! Het is natuurlijk vooral het feit dat je voor en na het werk even sport, dat ervoor zorgt dat je gemakkelijker je kleine dagelijkse ergernisjes kunt loslaten. Met elke trap die je doet, ben je weer wat verder verwijderd van je zorgen! Onze tip: begin je werkdag met iets positiefs! Met die paar kilometer die je gefietst hebt, kon je niet beter starten!

EEN COACH BINNEN HANDBEREIK

Regelmatig naar je werk fietsen doet ook wonderen voor je conditie. Gebruik onze app Decathlon Coach om te zien hoeveel vorderingen je dagelijks maakt. Deze complete, toegankelijke en gratis app laat je in real time je snelheid, afgelegde reisweg en zelfs je verbruikte calorieën zien! Onze tip: de mobiele app Decathlon Coach houdt een overzicht bij van al je fietsritten. Om je activiteiten te analyseren moet je gewoon even naar je statistieken kijken. Handig, niet?