NL
NL

DE VOORDELEN VAN PRECISIESPORTEN

.

Conseil_tir_a_larc

Concentratie, geduld, behendigheid, lenigheid, analyse...precisiesporten hebben heel wat voordelen! Klein of groot, vind met behulp van onze raad de sport die perfect bij je past!

MAAK DE 'ROBIN HOOD' IN JE WAKKER MET BOOGSCHIETEN!

Concentratie, ademhaling, zelfbeheersing; maak de 'Robin Hood' in je wakker. Gemakkelijk, gezellig, toegankelijk, er zijn zoveel redenen om te gaan boogschieten. En waarom je familie en vrienden niet meenemen op dit sportieve avontuur? Boogschieten is een sport die, dankzij de pijlen met zuignappen, even toegankelijk is voor kinderen vanaf 8 jaar als voor volwassenen. Een boog, pijlen, een doel en je bent klaar om te starten. 

Concentratie, ademhaling, zelfbeheersing; maak de 'Robin Hood' in je wakker.
petanque

ONTDEK DE STRATEEG IN JEZELF DANKZIJ PETANQUE!

Klinkt de vraag 'wegschieten of plaatsen?'je bekend in de oren, weet dan dat dit niet enkel een vaste uitdrukking is in het petanque, maar dat hier ook de tactiek van het spel in schuilt! Het is heel gezellig, maar daardoor is petanque niet minder een sport. En om te winnen, moet je de techniek en de strategie zeer goed onder de knie krijgen. Verschillende parameters zijn namelijk van groot belang bij het kiezen van de stoten die je speelt: het terrein, de speelstijl van de tegenstander, de ballen die nog gespeeld moeten worden, het aantal punten dat je wil halen in die werpronde...zoveel gegevens die de speler beïnvloeden. Zo leer je om een strategie vast te leggen, alleen of in teamverband, en leer je tevens te anticiperen op de acties van de tegenstander, een beetje zoals bij schaken.

BILJART ALS BONDGENOOT VAN JE HOUDING!

We winden er geen doekjes om: biljart kan al snel je beste vriend worden. Alleen al voor het fysieke aspect, want biljart vereist een goede houding. Het is eenvoudig en heel logisch: om die specifieke houding aan te houden, moet je werken op je evenwicht. Je moet bepaalde posities kunnen aanhouden om zeer precies te kunnen stoten. En je moet deze houdingen ook kunnen aanpassen en variëren tijdens het spelen. Deze rechtopstaande activiteit vereist daarom soms ook een zekere lenigheid. Want in de regels wordt er inderdaad gezegd dat men zich mag zetten zoals men wil...maar wel steeds met één voet op de grond! Je gebruikt dus heel je lichaam!

Houding, lenigheid en motorische coördinatie: biljart is de perfecte bondgenoot!
Hoofdrekenen verbeteren met het Fins kegelspel

HOOFDREKENEN VERBETEREN MET HET FINS KEGELSPEL!

Het Fins kegelspel is een subtiele combinatie van behendigheid en strategie. Je moet de genummerde kegels omgooien tot je 40 punten hebt, zo win je het spel! Als je één kegel omgooit, onthoud je het aantal punten aangegeven op de kegel. Als je er meerdere omgooit, dan bepaalt het aantal omgegooide kegels het aantal punten dat je zal krijgen. Dankzij dit gezellige en ludieke spel kan je je hersenen laten werken en het hoofdrekenen verder ontwikkelen. Ideaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen die willen bewijzen dat ze nog snel kunnen rekenen en goed kunnen mikken.  

OPPERSTE CONCENTRATIE MET DARTS!

Om goed te kunnen mikken, moet je geconcentreerd blijven. Om niet te bezwijken voor het doel, doet darts een beroep op de focus in het moment en op onze capaciteit om externe stoorzenders te negeren. Beheersing van je ademhaling en je bewegingen is essentieel, maar dankzij darts leer je ook om je energie te sturen en zo precies te gooien.~~Er bestaan heel veel spelletjes waarmee je je concentratie kan trainen: Cricket, 501, Round the Clock ... . Klein of groot, iedereen kan een spel vinden op zijn niveau en maat. Meer nog, als je varieert tussen verschillende speltypes, train je je mentale behendigheid nog meer. Analyseren, berekenen en anticiperen op de volgende worpen, dat is wat darts echt leuk maakt!

Opperste concentratie bij darts